2017-03-18 69 瀏覽
朋友話好想試下食蒸氣鍋,而我又係蒸氣鍋達人,就帶下佢試試新嘢啦!水上人我都係第一次食,成日見到排隊,我一早book位,去到即刻入得!侍應安排左卡位,坐得舒服丫!餐廳設計得好高級既feel,要試試d食物先我地叫左兩個setA,因為唔想食太飽。好快就到侍應全程幫我地蒸嘢好正坐定定就有嘢食鑽石蜆X花蛤王:蒸得好甜好甜,而且好新鮮,我都分唔出邊種係邊種,但都好鮮甜。波士頓龍蝦:哇好大隻呀!個蝦鉗入面好多肉黑松露蒸元貝:大大隻,上面既黑松露唔會太腥,加上粉丝,唔落醬汁都已經好夠味,一d都唔硬。美國生蠔:又係好大隻,蒸完無縮水,一啖放落口正啊!珠江奄仔蟹:唔好睇佢細細隻,但入面都好多膏,d肉好甜。怪味豚肉:仲係度諗究竟係咩味,好香好似沙爹但又唔似,唔知點解我覺得好好食套餐選左冰菜:一大盤份量好多,蒸完好鮮嫩,入口爽脆。最後重頭戲就係呢個粥啦d辣菜脯好好食呀!仲有d海鮮既精華!一人起碼有3碗,好飽好飽最後有西瓜送。今次既海鮮盛宴好滿足,而且全程都有人服務,無得頂!

侍應安排左卡位,坐得舒服丫!
餐廳設計得好高級既feel,要試試d食物先

我地叫左兩個setA,因為唔想食太飽。
好快就到
侍應全程幫我地蒸嘢
好正坐定定就有嘢食
波士頓龍蝦:哇好大隻呀!個蝦鉗入面好多肉
美國生蠔:又係好大隻,蒸完無縮水,一啖放落口正啊!
珠江奄仔蟹:唔好睇佢細細隻,但入面都好多膏,d肉好甜。
套餐選左冰菜:一大盤份量好多,蒸完好鮮嫩,入口爽脆。
最後重頭戲就係呢個粥啦
2017-03-17