前幾日入左女人街搵食,發現左一間性價比極高嘅餐廳餐廳主打生煎包,傳統製法,味道保留最原有上海風味!材料全部以附近街市當日買食材,視乎客流預計材料,即包即整,保證最新鮮仲有好多間分店,試業期間仲送豆漿及生煎包超抵食招牌生煎包/蟹黃生煎包生煎包外皮厚薄適中,招牌生煎餡料新鮮香口又juice;蟹黃味道濃郁又爆汁,加埋煎到少少焦嘅脆底,食落好正🤤真係招牌👍雞絲粉皮好香麻醬味醬汁都係自家調配,食落更香更幼滑,而且佢哋嘅雞絲同粉皮都好正雞絲唔會柴口,食落都幾嫩滑;粉皮出奇彈牙兼爽口,好嫩口嘅感覺😽😽豬扒蔥油拌麵餐廳追求新鮮及天然,拒絕落鬆肉粉,但係口感都好好,外脆內軟而且豬扒好juicy,好香肉味👍上層仲加上鮮炸蔥絲,香氣十足而且蔥油都係自家制,撈埋啲麵食特別香大大碗先$42必點小雲吞湯底用雞殼就浸出嚟 ,湯底超級清甜,而且雲吞細細粒容易食,皮嫩餡料足,食落又滑又彈牙雞絲酸辣湯酸辣湯用料十足,好多雞絲同菇味道酸酸辣辣,但係又令人停唔到口,愈食愈開胃
前幾日入左女人街搵食,發現左一間性價比極高嘅餐廳
仲有好多間分店,試業期間仲送豆漿及生煎包
超抵食

招牌生煎包/蟹黃生煎包

雞絲粉皮
好香麻醬味

豬扒蔥油拌麵
餐廳追求新鮮及天然,拒絕落鬆肉粉,但係口感都好好,外脆內軟
而且蔥油都係自家制,撈埋啲麵食特別香
大大碗先$42
必點

小雲吞
雞絲酸辣湯

酸辣湯用料十足,好多雞絲同菇
味道酸酸辣辣,但係又令人停唔到口,愈食愈開胃

2024-04-29
  • 生炸豬扒蔥油拌麵