🌎蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)旺角開左新分店啦!今次唔洗排隊排咁耐,排隊位置都夠闊落同無咁悶熱,餐廳好大有兩層,天花掛滿燈籠🏮,手收銀處仲掛住算盤🧮 打造懷舊時代。每次嚟到都飲肉骨茶,因為對身體好有益處。▫️肉骨茶·棒棒骨$84(推介)之前去深水埗食都話賣曬,今次終於食到啦!每逢叫呢個類型餐都會送碗肉骨茶,濃濃既藥材香味,味道甘甘地好啱我,而且有抗氧化與促進血液循環、增進腸胃蠕動的效果,簡直係補品。另外棒棒茶肉質鮮嫩入味 唔會硬 同埋啖啖都係肉,仲有索曬肉骨茶既豆卜、金菇配料,食落去好有回甘味 好入味 正!▫️辣死你嗎配仁噹牛肉$55用椰漿及斑蘭煮嘅椰漿飯 ,賣相十分吸引,味道清新配料十分多,有乾魚仔、青瓜、蝦片及雞蛋,仁噹牛肉煮得好腍滑而且味道好好 加少少辣醬更好味 大大碟食得好飽 可以兩個人share▫️椰香咖央多士$28(推介)我每一次都叫咖央多士食架,因為太好味啦,百吃不厭,多士烤得香脆可口,咖央醬十分足料。人均消費:$84環境衛生:8/10推介指數:7.8/10📍旺角上海街618號地下G01號舖
🌎蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)

▫️肉骨茶·棒棒骨$84(推介)

▫️辣死你嗎配仁噹牛肉$55

▫️椰香咖央多士$28(推介)

人均消費:$84
環境衛生:8/10