2020-11-22 605 瀏覽
很久沒有外出,今次去了旺角購物,順便食午餐!我們在TOP商場看到了這間餐廳,就試試,餐廳感覺寧靜,位置寬闊。 正值中午的時候,所以我們可以選擇午市套餐。呢個係午市套餐嘅餐牌上面有多個菜式可以選擇,最後同男朋友各自叫咗一個set。今次頭盤我哋選擇咗是日餐湯同埋牛油果吞拿魚他他。餐湯係番茄南瓜湯,蕃茄味非常濃郁而且口感非常滑。而牛油果配吞拿魚他他味道非常清新,牛油果嘅味道唔會掩蓋左吞拿魚他他嘅味道反而激發出吞拿魚他他嘅鮮味。這兩個頭盤都令人非常開胃👍🏻👍🏻因為男朋友非常喜歡食牛,所以主菜佢二話不說叫咗炭燒美國安格斯肉眼。這個主菜擺盤簡單而又精美,廚師將調味嘅鹽同埋芥辣擺得非常漂亮。牛扒非常大塊,肉質非常亂畫容易切開,切開後牛扒嘅顏色非常好是我們喜歡食的狀態。牛扒食落有濃郁的牛味,而且炭燒的味道恰到好處。是有質素的主菜。而我嘅主菜就係慢煮啤酒美國豬仔骨,豬仔骨嘅份量非常足夠, 除咗配菜之外仲有兩款醬汁作調味之用。豬仔骨處理得非常之好肉質軟熟,好容易就可以將佢切開。唔會有一種好難處理嘅感覺。醬汁雖然不太吃到啤酒味,但係豬仔骨味道是好吃的。最後以一杯咖啡作結尾。總結餐廳環境非常寬闊,適合兩個人或

今次頭盤我哋選擇咗是日餐湯同埋牛油果吞拿魚他他。
餐湯係番茄南瓜湯,蕃茄味非常濃郁而且口感非常滑。

最後以一杯咖啡作結尾。

總結餐廳環境非常寬闊,適合兩個人或多人的聚會而且份量非常足夠。