📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓==============================難得連放三日假,打算同屋企人去旺角食呢間book mark左好耐ge 火鍋店食個brunch火鍋😝==============================環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️火鍋店位於創興廣場4樓,好好多窗感覺好開揚寬敞,座位都好寬落好多卡位,抽風系統都做得好好,我地食左三個鐘都無油煙味餐廳亦好細心,長期會放定兩壺湯底係旁邊方便加湯,而每張枱旁邊都有架車仔放用完ge 碟👍🏻==============================食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️1️⃣湯底🍲火鍋店提供多款湯底選擇,我地今日揀左養生姫松茸🍄涮涮鍋,湯底有超多菇味道都好濃郁,試左幾啖湯都唔覺口渴,應該係真材實料無加味精👍🏻2️⃣肉類🍖因為我地揀左$308個餐,所以手切肉類只有兩款🐷西班牙無激素豬肉片:切到非常薄片,所以熟左都唔會好韌而且肉味都幾濃🐮Prime Grade美國安格斯肥牛片:牛肉未熟之前顏色好靚好新鮮,食落口牛味好濃,所以食左好多碟🐃沙茶牛肉:好似沙嗲牛肉麵果種質感,好滑身🐤雞脾肉:原隻雞脾斬件
📍 鍋霸吃到飽台式養生火鍋
旺角彌敦道593-601號創興廣場4樓

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
1️⃣湯底🍲

2️⃣肉類🍖
因為我地揀左$308個餐,所以手切肉類只有兩款
🐃沙茶牛肉:好似沙嗲牛肉麵果種質感,好滑身
🐤雞脾肉:原隻雞脾斬件上,肉質好滑,就算煮耐左都唔鞋

3️⃣手工餃🥟同丸類
🥟手工餃有4款款,我地每款都有食,最好食係韭菜餃同雞軟骨餃
丸類有超多款,最好食係芋泥貢丸同芫荽🌿燒賣,金沙魚蛋就最特別,第一次食咸蛋黃做餡ge 丸😍

4️⃣海鮮類🐟
因為海鮮比較遲先開始叫,所以食唔到太多款,只係食左白鱔片同花膠片,好新鮮同味道唔錯👍🏻

5️⃣前菜類🥬
🥒麻辣手拍青瓜:唔算好辣,夠酸同香,好開胃
🐟自家製ShakeShake鹹蛋黃魚皮:配四款味粉(海苔/芝士/梅子/香辣)我覺得唔加味粉比較好食d

6️⃣飲品類🥤
飲品有好多款選擇,包括啤酒,紅酒汽水,梳打水同茶,仲有分埋凍同熱,非常貼心🩷

7️⃣甜品類🍨
甜品主要係雪糕,市面上大路品牌雪糕都有,而且仲有d係新口味,我地叫左Dryer’s培茶味甜筒,雖然食到臨尾已經好飽,但依然覺得支甜筒好好味😋

最後一定要讚下火鍋店職員,雖然我地果段時間無咩客,但樓面個姨姨🙎🏻‍♀️都好盡責留意每枱食客需要,而且每次幫我地收碟或者做其他野之前都會禮貌提示我地一聲🫶🏻🫶🏻,好欣賞呢位姨姨工作態度🩷🩷🩷🩷
2023-10-22
午餐