2020-09-06 207 瀏覽
尋日買左2個牛角包返公司做早餐,返到公司仲有餘溫,但係都用微波爐加熱20秒,等佢變番岩岩出爐嘅狀態。火腿芝士牛角包原本以為俾我叮完後芝士會溶左,但係出到黎又無溶到,而食落去芝士味都好重,好食。火腿同芝士都比較薄,感覺牛角包係主角,餡料就好似配菜一樣。不過唔知係我番叮佢定本身係舖頭要焗得耐,包有少少燶,火腿就硬左啲。整親都幾好食黑松露炒蛋牛角包相比起芝士火腿牛角包,黑松露炒蛋牛角包就好食好多,雞蛋炒得都幾滑,黑松露落得唔多,只有淡淡嘅黑松露味,就算唔鍾意食黑松露嘅人食都唔會覺得好難食。而且炒蛋就比較大份,所以每一啖都有松露雞蛋,口感豐富。而且呢個包就冇之前嗰包咁燶,整體好食過之前嗰個好多。

火腿芝士牛角包

黑松露炒蛋牛角包