2018-04-29 171 瀏覽
平時一向工作忙碌的我,终於可以等到依個週末約下朋友出去旺角行街街。下午喺女人街附近睇波鞋途中,發現依間Day and Nite by Master Kama,依間餐廳位置其實都幾方便,位於山東街與女人街之間,我心血來潮用手機再search下餐廳資料,原來主打食龍蝦菜式!最終我book jor夜晚七點,等行完街再過黎試試依間日系西餐廳!我地準時上到去一樓好快被安排好座位。一入到去感覺餐廳裝修別緻,雖然空間不大,座位與座位距離好近,但整體環境都舒服。今晚主打散叫了三道菜式!第一,就是龍蝦玉子燒!剛剛熱辣辣送上我地面前,一切已經見到我仲鐘意嘅龍蝦肉,份量雖然少但一食落又真係幾食~玉子算幾甜同多汁。第二,當然是龍蝦包!食完玉子燒之後等左唔夠20分鐘就已經放上我地面前:)送到,第一時間試試蕃薯條同薯條,兩者炸得非常香脆,個人比較仲意食蕃薯條,甜甜地又夠幼身,不過如果有埋蕃茄醬配埋就最好。至於龍蝦包,我們切左一半share食,感覺龍蝦肉都算厚身同大舊,食落都幾爽囗,而包身外脆內軟,味道甜甜,唔錯唔錯! 第三,是我最仲意嘅海膽飯,賣相很棒!第一眼已經被鮮橙紅嘅馬糞海膽顔色吸引~而份量都幾多,我地食之

今晚主打散叫了三道菜式

而份量都幾多,我地食之前先加一壼茶漬,混和食落非常鮮甜,比例配搭剛剛好~
口感昇華:)一大滿足

食飽飽之後,我再叫左一杯推介特色檸檬飲品,最特意之處係飲之前先將試管檸檬汁倒入杯飲品內立即將藍色蝶豆花變成紫色,仲以為有點伏但味道竟然都幾清新,易入口,令我幾驚喜!
2018-04-28
1 分鐘 (堂食)