2022-10-14 76 瀏覽
✨鰂魚涌- Honjokko🍘Honjokko 係The sixteeth 入面入邊有四間餐廳🍴今次我同男朋友就去咗Honjokko🍱食日本fushion 菜◟ʕ´∀`ʔ◞我哋叫左Tasting menu $780+10% /ppl仲叫左Signatures cocktail 同mocktail 🍸 Kunrani $150 Okiru $80 兩杯都幾好飲 而且份量唔少🥂Staff 帶我哋去圓梳化位坐 好啱打卡🤣同埋上咗一大碗枝豆 送酒一流👍🏻🥗Spinach呢個頭盤賣相幾精緻菠菜加埋芝麻醬 夠晒fresh🍃Wangu tataki🐂和牛肉質好鮮嫩 加埋辣椒同蔥花之後再火灸至焦脆 幾香口🔥🍣Sashimi + Sushi刺身盤分別有三款壽司同三款刺身全部刺身都好新鮮 尤其係拖羅 好厚身 口感豐富🐟🐖Robata pork belly油脂均勻 吾肥吾瘦加埋蜜糖柚子汁 咬落去香口同juicy 💦🐠Sea bass saikyoyaki 白鱈魚用咗煙燻方法烹調🪵魚皮燒到香脆 味道甜甜地😍🍦Black sesame cream brulee芝麻餅加埋焦糖雪糕 好夾 芝麻味好濃👍🏻🧁Japan
✨鰂魚涌- Honjokko🍘

魚皮燒到香脆 味道甜甜地😍

🍦Black sesame cream brulee
芝麻餅加埋焦糖雪糕
好夾 芝麻味好濃👍🏻

🧁Japanese puff bun, Chocolate ganache
泡芙嘅cream少少柚子味偏淡
反而朱古力有少少膩

食到好飽 但都想喺走廊打卡 🤣📸

📍Honjokko
鰂魚涌英皇道979號太古坊濠豐大厦2樓The Sixteenth