2020-04-06
疫情下都要吃飯, 但盡量都唔去人多嘅地方啦。 今晚去呢間日本餐廳坐位與坐位間都有一定距離, 入門前仲要探熱同用消毒酒精搓手! 坐底後, 望下個menu覺得同MK嘅日本餐廳差唔多, 但食落相當有驚喜!兩個人叫咗幾樣野,大部份都好啱口味!小樽丼 - 其實望到個menu都有其他想食, 但見佢呢個價錢有蝦、有蟹、有帶子、仲有兩塊魚生就決定試一試。 上枱時, 發現有四隻蝦, 材料好充足, 性價比好高!日式牛肉炒稻庭烏冬 - 味道食落其實有小小似乾炒牛河, 但味道多咗一種日本風味, 烏冬都好彈牙, 唔錯!流心芝士薯餅 - 好重芝士味、有拉絲! 而薯蓉亦都好香滑!消酒煮蜆 - 蜆冇沙, 鮮甜, medium size, 味道唔會太濃或太淡, 同埋待應話佢地係成個沙鍋原個煲出嚟, 要小心熱!燒玉子 - 呢個相對就普通咗小小,蛋算滑, 唔會煮到太老, 但個人麻麻地個燒汁! 燒雞翼 - 味道極好, 熟道啱啱好, 好juicy, 雞肉亦都好滑。 價錢合理, 初時覺得佢同旺角個堆日式料理差唔多質素, 但食完之後發覺呢間餐廳質素好高, 下次再嚟要食埋燒物!
流心芝士薯餅 - 好重芝士味、有拉絲! 而薯蓉亦都好香滑!