2021-06-07 592 瀏覽
最近美食界熱話一定係呢到!主打由日本豐洲直送吞拿魚拖羅(生鮪)丼既金所莫屬!之前7點左右排隊先食到🥲 好彩因為人氣keep住高企,店入多左貨,最近先唔使咁早起身食呢個咁美味既吞拿魚拖羅丼。我每次到店都係點3 或 4號餐(因為入面有香港最難食到既高質大拖羅)。今次就同大家介紹4號餐 HK$298,入面有齊中落ち、赤身、中拖羅、大拖羅,一次過滿足曬4個願望。由其大拖羅,因為係日本直送,未經冷藏,所以每一啖都充滿油脂香味,肉質軟滑而且味道鮮美。今次仲追加埋北海道埋北海道海膽同埋蘭王,一大滿足。金所食到既吞拿魚同日本豐洲市場食到既一樣咁好味。當好掛住日本美食時,我同朋友就會黎呢到食下野。題外話:其實我同朋友係由金所做宗象牛一直支持到依家做生鮪既小粉絲,每次都好期待佢地既新攪作☺️金所 (大角咀)地址:大角咀利得街52號地下注意事項:請留意金所IG休息日期 。大部分時間生鮪都係2點或之前賣完。

金所 (大角咀)
地址:大角咀利得街52號地下