2022-08-04
有日行過沙田突然間好想食吉列豬扒,比我搵到呢間專吉列嘅日本餐廳,睇相都已經流哂口水🤤即刻就上左去試試佢!之前去日本旅行,總會有一餐兩餐食吉列豬扒,當地炸野都好有要求,一定做到炸漿鬆脆同薄,醬汁又好有要求,係香港真係好難食得翻果種味道!🤥🍱二人前 吉烈豬扒、豬柳、大蝦 $➎➊➑餐牌除左有一般嘅一人份定食,仲有幾款嘅二人餐選擇。我地叫左呢份餐有三樣主食,分別係一塊豬扒,兩件豬柳同埋兩隻大蝦。份量黎講2個人食都十分豐富!🐷上菜之前店員先比左一小碗芝麻我地,自己用木棍壓碎後,然後加上秘製醬汁,絕對係日本嘅味道👍🏻首推佢嘅吉列豬扒,一塊切開7件,橫切面見到豬扒邊帶有一層脂肪,咬落口有即溶嘅感覺😻豬扒肉身十分腍同juicy,外面炸粉薄得黎唔會鬆脫,沾個醬汁或者他他醬食都有不同嘅滋味!🍤大蝦堅係大size,有我塊面咁長😂蝦肉堅爽口同堅有蝦味,堅係新鮮!炸粉繼續保持水準,啖啖鬆脆食到唔停口!定食配左白飯同生菜絲,食完唔夠喉可以添嘅!食完有少少望梅止渴嘅感覺🥲掛住日本啲吉列豬扒嘅朋友就一定要黎啦😙📍丼吉日式吉列豬排專門店 沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓707號舖
🍱二人前 吉烈豬扒、豬柳、大蝦 $➎➊➑
📍丼吉日式吉列豬排專門店
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓707號舖