2017-11-13 185 瀏覽
早前相約左幾個中學同學出來約會一下,尖沙咀多野行又多野食。佢地介紹左我去嵐山食日本野,喜歡試新野既我 當然即入!環境比較暗 形造左神秘感,食客數目亦不少丫!前菜:腐皮、青瓜片和魷魚片都是帶酸味,中間的蘿蔔片就甜甜地帶少辣。煎沖繩餃子:皮薄餡靚,底部煎得好香脆。手打泡菜黑豚肉石頭鍋烏冬:加有泡菜的湯底濃郁香甜帶微辣,黑豚肉薄切鮮味,烏冬又滑又彈牙,十分美味!新鮮刺身:赤貝爽口、拖羅魚油分佈均勻,入口即溶。北海道甜蝦鮮甜彈牙,帆立貝夠大粒,十分鮮甜。串燒煙肉廣島蠔:熟度燒得剛剛好,煙肉包住爽口的廣島蠔,美味有口感!燒明太子雞翼:雞翼去骨讓入明太子,雞翼燒至金黃色,鮮味的明太子份量也不少,一口咬下,真系回味無窮!三款壽司:分別系左口魚、太刀魚、銀雪魚,銀雪魚用火輕輕燒過,三種魚各有不同口感,唯一相同的就是鮮味十足,好美味!

環境比較暗 形造左神秘感,食客數目亦不少丫!

煎沖繩餃子:皮薄餡靚,底部煎得好香脆。