2022-08-12 23 瀏覽
今次👧🏻同朋友收工就去左有幾間分店嘅古今二。👧🏻同朋友都想食日本野🇯🇵,但又唔算太鍾意食刺身🫠,古今二嘅卷物絕對滿足到魚生🐟/非魚生控👍🏻。🌟午夜牛郎點解會叫呢個卷物就因為比佢個名吸引咗🤣,飯卷餡料有三文魚🍣、牛油果🥑、芝士🧀,面層仲有少少沙律醬,聽落都係比較Heavy/ Creamy,實際上就冇呢種感覺。加上飯卷外圈似係煎過/沾滿脆米,增添層次感。🌟青龍卷青龍卷就有牛油果🥑、鰻魚、蟹柳,比起午夜牛郎就清淡一點,發揮正常。🌟埼玉 網燒牛舌平時👧🏻就比較少食牛舌,因為好怕牛舌太Dry/韌,呢到嘅牛舌🐮都算厚切同軟身爽口,又重牛味。店家仲有提供醬汁去點牛舌,醬汁似係用上柚子醋、胡椒同麻油,係一個幾Fresh嘅醬汁。🌟櫻花蝦原條燒茄子平時去食串燒都鐘意食燒茄子🍆,呢到嘅燒茄子質素頗高。茄子燒得軟淋,可以一絲絲咁食。加上燒汁同咸香嘅櫻花蝦,輕鬆K.O.!🌟日式麻醬豆腐沙律麻醬豆腐沙律份量超足!日式芝麻醬同豆腐、魚子,絕對係一個不敗之選!如果略嫌豆腐太清淡,可以叫其他沙律🥗(e.g. 龍捲風沙律🌪️,有好多蟹柳絲!)

🌟午夜牛郎

🌟青龍卷