今日係兔仔節最後一日假期,行行吓街見到2隻兔仔喺地下,Menu都無睇,就覺得要入去探吓佢地😂原來係一間日式餐廳嚟!一個個套餐咁!當然亦有唔同嘅日式甜品喇!❤️和王牛漢堡扒 ~睇到個蛋黃顏色好靚呀!絕對可以增強食慾!個和牛漢堡扒係自己搓嘅!搓到好厚身,入口有滿足嘅感覺!而加埋蛋黃後,更creamy, 非常有驚喜!炸雞pancake~pancake通常比人用嚟做甜品,估唔到喺呢度會比人當咸食!創新!i like it! Pancake淋上檸檬醬,食落感覺清新,中和返炸雞嘅熱氣感!而炸雞份量都好足,有5至6件,而口味都剛剛好,唔會太咸!美人雪糕~唔用奶嘅雪糕?素食者都適合?佢用豆去造!自家制!成份最清楚同安全!食落似豆乳雪糕!香濃嘅豆味,丰富嘅層次!而家諗返起都流口水呀!茶茶蜜刨冰~三種都係店家自制嘅茶蜜,有綠茶、煎茶同黑糖!我自己最鍾意係煎茶味!因為煎茶都係有些苦澀味,但由於店家將佢變成蜜,所以無哂呢個應有嘅苦澀味,帶出另一番體驗!日本餐廳通常都會有一定嘅堅持!佢地係用熟水自己雪冰再刨出嚟!雪櫃空間有限,所以夏天嘅時候係限量添㗎!山楂梳打(左)~酸酸甜甜咁,山楂據稱有消脂作用,啱哂我!紀州梅

山楂梳打(左)~酸酸甜甜咁,山楂據稱有消脂作用,啱哂我!

紀州梅梳打(右)~用梅嚟做梳打,真係好少見!有少少醋味添!都係開胃飲品!