2017-02-01 516 瀏覽
今日出左去探完朋友,就隨便係附近和亭見到鋪外既menu又幾吸引,就食埋野先返屋企!兩個人叫左兩份餐,朋友叫左咖喱豬扒蛋包飯定食,碟飯勁多咖哩汁,咖哩唔辣但味道都唔錯連怕辣既我都食到,豬扒炸得幾金黃香脆,食落脆卜卜好香口,包住飯既蛋都幾滑唔錯,伴碟仲有少少蔥花,將簡單一碟飯加返點色彩! 粟米豚肉石鍋飯,石鍋上飯上配有粟米同紫菜碎,熱辣辣香噴噴,豚肉切得幼細,賣相相當吸引,豚肉肉質都幾滑配埋鮮甜既粟米,再加上醬汁都唔錯,份量都幾多,女仔一個人真係未必食得晒!跟餐既麵豉湯味道不過不失,沙律份量唔多,沙律中加有酸甜沙律醋,食落新鮮又健康!總括呢度都不過不失,食物既價錢都合理,環境舒適座位都寬闊,都唔錯!