南瀛水產

Nan Ei Sui San
早幾日睇IG見到有人介紹 於是今日就同朋友試咗呢間 主打食好似日式/台式嗰種 新鮮燒水產嘅餐廳😛餐廳嘅裝潢好明顯有花過心思 好日式 有啲沖繩嘅感覺而且企理😛南瀛卷($258)依家先唔算平 但係食物嘅種類都幾多 一份卷物有齊晒海膽 蝦 三文魚子 拖羅茸 好豐富🤯 配料咁豐富 一定唔會難食😂然後嚟個有炸軟殼蟹嘅沙律🙊 炸軟款蟹基本上係香港人食日本野必食 又係唔會差😂五種刺身盛($358) 同我上網見到嘅一樣 件件都厚切😍 咁多款最鍾意帶子 其他都OK 好睇嗰日邊樣野新鮮嘅~飲品叫咗白桃梳打味噌甲羅燒($68/1隻)其實係我全晚最鍾意嘅一道菜🤓 上枱嘅賣相好靚仔 色彩繽紛咁 但係其實俾你影完相之後 店員就會幫你將所有材料撈埋一齊 然後放上個爐燒😯燒完之後個樣就肯定冇咁靚仔 但係啲材料 蟹子蟹肉同奄春蛋等等都好夾 熱辣辣食好滋味!活貝類盛($388)主角出場 嚟得呢間專食燒海鮮嘅餐廳 就梗係要叫返個海鮮拼盤嚟燒下🤣 同甲羅燒一樣 全程都有店員幫你燒 煎埋先俾你食🤘🏻大家見到每樣嘢嘅份量都唔少 仲幾新鮮偷拍一張店員燒緊野一路燒 其實店員已經會幫你落埋調味嗰啲 所以自己真係乜都唔使做 淨係負責食

飲品叫咗白桃梳打

偷拍一張店員燒緊野

一路燒 其實店員已經會幫你落埋調味嗰啲 所以自己真係乜都唔使做 淨係負責食🤣 燒完都幾靚仔㗎🤤 咁多款我最鍾意元貝同埋鮑魚👍🏻

由於爐面有少少細 所以店員每次都只會放一款海鮮上去燒 但係咁樣整法呢就會好似fine dining咁要逐樣嘢食🙊 食食吓我哋又冇乜耐性 於是好曳咁襯店員行開 就放咗好多海鮮上個爐 一鑊熟😂😂😂

即係飲飽食飽傾飽 由7點半未夠坐到差唔多九點 全程都有店員嘅細心招待 捧住個肚走😋