2018-09-18 102 瀏覽
龍蝦包 HKD188;不專業評級:7.5/10麵包好重奶香💗 有啲似美心啲排包 作為 #麵包控 既我 估計係烤之前應該係超軟熟偏空氣感的包🤔 而烤完的口感好乾脆😍 佢係外脆內軟 外乾內濕😍💗 麵包入面除左夾啲生菜 當然唔少得主角—龍蝦肉🤤 肉質鮮甜👍🏻 份量亦唔少 起肉起得好好💗 唔會搞散哂啲肉 而且入面仲有好完整的龍蝦夾肉😍 入面本身就配有少少醬料 所以就算唔再加醬汁都無問題🙆🏻‍♀️ 而我就屎忽痕加左少少🤪 效果令整個三文治濕潤啲🙈 而且因爲加埋檸檬的關係 有種好清新的感覺 就算唔係熱食都唔會覺得有龍蝦既腥味💗.吉列牛排配忌廉蘋果咖哩撈烏冬 HKD148;不專業評級:6.5/10表面有層忌廉 綿密厚滑🙆🏻‍♀️ 底層就係撈左日式咖哩汁既烏冬 咖哩味好濃郁 微有辣味👍🏻 配料方面有幾舊紅蘿蔔🥕係烏冬入面 食完唔會好濟 無之前食過 #旺角 #吉列牛忌廉烏冬專門店 咁濟👍🏻不過吉列牛就 #專門店 做得好啲🙊 呢間既牛煮太熟了😭 搞到有少少韌 不過佢只係沾左薄薄一層的炸粉 所以唔會一食就成口粉味😏 抵讚‼️.水蜜桃荔枝茶 HKD48;不專業評級:6/10又係漸變系飲品🙈 上層係荔枝味 下層係水蜜
龍蝦包 HKD188;不專業評級:7.5/10
水蜜桃荔枝茶 HKD48;不專業評級:6/10又係漸變系飲品🙈 上層係荔枝味 下層係水蜜桃🍑味 兩種味道都好出👍🏻 微微帶有茶既澀味 但唔知點解我一飲就諗起果然系茶🤪
推薦度:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕(滿分十分)
2018-09-10