2019-08-11 125 瀏覽
呢排老婆都好鐘意食蠔,佢有朋友介紹灣仔有間食蠔既西餐價錢又唔太貴,所以今次又試一試。入到去覺得都幾有情調,waiter 都相當慇懃。望望menu又真係唔算貴喎!我地叫左兩款蠔試下,有tomo同lambert。tomo淡口重蠔味,lambert 海水味重。各有特色!之後叫左個蠔湯,又係好正!濃濃既蠔味,又好creamy,好似飲緊液態既蠔。意粉我地叫左軟殻蟹意粉。一黎到望到個賣相都已經覺得好精彩。味道好惹味,軟殻蟹唔會炸得好乾,份量又足。我地再叫左個燒豬脾,一黎真係嚇親,厚身加大份,食落超juicy。最後食埋好精美既Tiramisu就圓滿結束lu。埋單都係500蚊位,係灣仔黎講真係超值,又好食!