2024-03-13 11 瀏覽
處於涼涼的氣溫,既然天氣涼了!應該要吃什麼呢??當然是火鍋啦~~🥩手切霜降牛頸脊色澤亮麗,肉質軟嫩,脂香而不膩!手打五寶拼盤OMG~ 新鮮打手嘅丸一向都係特別好食,每一粒都好大粒! 全部丸類(蝦丸、豬肉丸、墨魚丸)都好好食!D丸中本身有加調味料,所以即使無沾豉油,都覺得好有味。木耳看似細細碟,煮起好巨型,輕輕一淥好快熟!真心足料嘅湯底!皮蛋芫茜湯香氣撲鼻,熬到鮮甜到極,湯頭清甜!皮蛋軟嫩滑溜,餐廳飲品都好多選擇,有啤酒/汽水同樽裝茶等等,我就當然叫打邊爐唔一定少得嘅可樂LA! 餐廳環境及醬料區都keep到整齊乾淨,座位亦坐得舒適。服務:餐廳職員好nice,會同客人好詳細咁解釋餐牌,適當時亦會主動詢問客人需唔需要加湯之類。🐲💬總結:我覺得呢間火鍋店都做得好出色,地點又就腳,雖然價錢唔講得話好平,但勝左質素取勝。