2020-02-29 34 瀏覽
第一次嚟到新田購物城,有好多唔同既食肆,今次就被呢間醉。辣。鮮吸引咗,一入到店面就見到幾缸生猛既游水海鮮,今次揀咗每位$268既海鮮套餐,裡面已經包左十款唔同既海鮮,另外仲有任夾既蔬菜,睇落好豐富食海鮮前店員為我地送上老火湯,見到入面有大大隻雞腳,入口清甜冇味精,再加上一隻溫泉蛋,蛋味香濃,之後店員幫我地準備鍋底,將一碗南瓜芋頭粒同珍珠米倒入鍋,上面放上蒸隔,放上蟲草花蒸雞,蒸雞肉質嫩滑,用花雕醃過既雞夠入味😋餐廳好貼心,係餐枱上貼咗烹煮各種海鮮既最佳時間,可以根據上面既時間係蒸氣火鍋度選擇返岩既模式同時間,操作簡單終於店員端上最令我期待既海鮮盆,裡面有十款吾同既海鮮,可以每樣海鮮都試到真係好滿足,所有既海鮮都新鮮鮮甜,其中個人覺得值得推介既係大蜆同龍蝦,非常鮮甜厚肉,再加埋自己調配既醬料,更加滋味蒸海鮮既時候加埋唔同既蔬菜,成餐食落都覺得好鮮,吾會有油膩感食完海鮮仲未完,最後梗係要試吓蒸左咁多海鮮之後既精華粥底,好鮮甜好綿滑,感覺好滿足最後仲有迷你糯米糍做飯後甜品離開既時候見到有band係度準備演出,今次冇機會欣賞到,下次黎就岩時間就可以一邊聽歌一邊蒸海鮮,慢慢同朋友小酌一杯啦

最後仲有迷你糯米糍做飯後甜品

2020-02-29