2022-07-11 378 瀏覽
今日去左D2 Place行市集,之後就響商場周圍行吓,見到一間外賣店好光猛, 又新穎,橫掂頭先唔夠飽,就買啲小食食吓。首先係墨西哥牛肉餡餅($48), 外層被煎得好脆口,有某些位置還有軟軟的口感, 內裏來着墨西哥風味的肉醬,帶着微微嘅辣味同酸瓜味,另外還有拉絲芝士同車打芝士令成個餅味道提升。飯卷主要有和風效應,韓風效應,風火黃金,泰國風情及兩種指定口味的味道選擇,我地選左兩款,韓風效應好惹味,有大量嘅泡菜,泡菜都被切得細細,好有心機,加上豚肉,生菜同麻油,豚肉醃得好入味,而且爽口,味道酸酸味味,好開胃,配料都算多, 非常豐富,見住佢即時卷的,保證新鮮!另外點左泰國風情,幾特別,有少少醋味, 雞肉粒一啲都唔鞋,仲有超爽口嘅紅椒絲,好有風味!食完好似去完兩個亞洲熱點咁!除咗飯卷同餡餅之外,仲有用珍珠米做的碗飯(丼飯),熱辣辣烤捲物,仲有漢堡包,下次再嚟D2 Place會試埋其他嘢款式!