2017-12-20
今日週年紀念,男朋友話食好d,咁岩之前有朋友食過灣仔呢間新開既日式燒海鮮,所以我地就試下啦!Book左7點半,由於時間尚早,都唔算太多人,我地揀左卡位坐店鋪雖然唔算大,但也有bar枱等客人可以睇住師傅燒海鮮平時好少餐廳有得叫,所以就叫黎試下啦!燒得剛剛好,很香點了3款刺身,分別是大吞拿魚腩 ,北海道帆立貝同三文魚,全部都好新鮮😋吞拿魚腩好肥,咬上啖啖脂肪留在口中,帶子都幾鮮甜既然呢到既燒海鮮出名,梗係要試下啦,叫左磯燒聖子同北寄貝,平時我就好鐘意食北寄貝刺身,估唔到燒既都好好味!食得出很新鮮,口感很鮮甜和爽口原隻龍蝦上,賣相幾好聽店員介紹呢到既燒龍蝦係用蝦膏搽落蝦殻到,所以燒出黎特別香,龍蝦很多膏,充滿鮮味啖啖肉!好正食完海鮮後,就叫左少少燒物由於平時很喜歡吃菇,就點了大啡菇試下,燒得剛剛好,食入口也充滿水份,很多汁燒牛舌很厚,好有牛味及爽口,又不會燒得乾燒黑豚肉係我最鐘意食既,豚肉脂肪很均勻,雖然是厚切,但食落去好嫩滑,就咁鹽燒也好好味食到差唔多飽,就叫多個鯛魚湯稻庭烏冬烏冬是幼身的稻庭烏冬,配上濃濃的魚湯,味道很夾,最後成碗湯都飲哂食完出黎既時候見到有2人餐$528 2位,仲送燒
店鋪雖然唔算大,但也有bar枱等客人可以睇住師傅燒海鮮
燒雞泡魚乾
平時好少餐廳有得叫,所以就叫黎試下啦!燒得剛剛好,很香
刺身
磯燒聖子,北寄貝
燒龍蝦
原隻龍蝦上,賣相幾好
大啡菇
啖啖肉!好正
食完海鮮後,就叫左少少燒物
食到差唔多飽,就叫多個鯛魚湯稻庭烏冬
食完出黎既時候見到有2人餐$528 2位,仲送燒龍蝦添,好似好抵食,下次會encore!