南瀛水產

Nan Ei Sui San
2018-12-04 156 瀏覽
今日去開尖沙咀做野,就同事食埋晚飯先返屋企。見到金馬侖道嗰幢商場,開左間新嘅日本餐廳,就去試下。Starter 叫左個蕃茄沙律 開下胃先。蕃茄同啲沙律菜都好新鮮,唔係好似一般鋪頭咁,雪左好耐。 食日本野,當然要叫個sashimi 東瀛五點盛。刺身非常鮮甜,肥美之後就叫左幾個熟食。吉列炸蠔 - 水準之作。不但冇腥味,而且十分juicy. 一咬落去就食到蠔嘅肉汁同鮮味。味道極佳玉子燒 - 甜到十分到位,燒得好食另外,我地都叫左個土佐豆腐。出奇地好食。個汁同豆腐好match. 火喉亦啱啱好,做到內脆外軟嘅感覺,好好食啊!講到炸物,當然唔少得天婦羅。我地就叫左個什錦天婦羅盛盒,可以試哂唔同款天婦羅嘛。質素唔似,至少冇食到成舊粉團咁最後,呢間餐廳叫水產嘛。當然唔少得試下佢啲海鮮啦!呢到每一張台都放左一部迷利燒烤爐。如果客人叫左磯燒,店員都係喺你面前幫你燒埋。我地今次就叫左個活貝盛盒。份糧十足,包括 帆立貝, 蠔, 蜆, 同埋鮑魚,而且樣樣都十分新鮮。隻蠔有我手掌咁大呢!鮑魚上碟時更加係仲識郁。咁新鮮 燒起上嚟當然唔使諗 好味到停唔到口!味到鮮甜不在話下,店員燒得剛剛口,口感適中,不會太乾同硬。埋
今日去開尖沙咀做野,就同事食埋晚飯先返屋企。
見到金馬侖道嗰幢商場,開左間新嘅日本餐廳,就去試下。
Starter 叫左個蕃茄沙律 開下胃先。
蕃茄同啲沙律菜都好新鮮,唔係好似一般鋪頭咁,雪左好耐。

食日本野,當然要叫個sashimi
東瀛五點盛。刺身非常鮮甜,肥美

之後就叫左幾個熟食。
吉列炸蠔 - 水準之作。
吉列炸蠔

玉子燒 - 甜到十分到位,燒得好食
玉子燒

另外,我地都叫左個土佐豆腐。出奇地好食。
士佐豆腐

講到炸物,當然唔少得天婦羅。
我地就叫左個什錦天婦羅盛盒,可以試哂唔同款天婦羅嘛。
質素唔似,至少冇食到成舊粉團咁
什錦天婦羅盛盒

最後,呢間餐廳叫水產嘛。當然唔少得試下佢啲海鮮啦!
隻蠔有我手掌咁大呢!
鮑魚上碟時更加係仲識郁。
咁新鮮 燒起上嚟當然唔使諗 好味到停唔到口!
味到鮮甜不在話下,店員燒得剛剛口,口感適中,不會太乾同硬。

埋單大約1500
唔係平,但勝在資素高,一定價回票價! 今次雖然第一次嚟,又係新鋪,但完全喜出望外,一定會再嚟!
2018-11-27
吉列炸蠔