南瀛水產

Nan Ei Sui San
新鮮到搖頭又尾擺鮑魚,必叫活貝盛盒~~~好耐都冇同大舊出街街 由於疫情嘅關係 而家一至五我地都無出街 得返星期六日先出街 一個星期先見得個一兩次 就梗係要搵啲好嘢食好好擦餐勁啦~~~係尖沙咀行街之前 我哋就嚟咗之前朋友推介過嘅呢間日式水產餐廳食午餐 上到黎成個環境好日式感覺幾舒服 而且個地點都好近地鐵站 幾易搵 😊~~~睇完餐牌之後我哋就叫咗一堆嘢食例如有 小鯛 活貝盛喝 雲丹蚧肉卷 軟殼蟹沙律 南瀛玉子燒 野菜天婦羅 野菜烏冬 再叫多兩杯酒黎餸下🥂~~~第一碟先上嘅係軟殼蟹沙律 香脆熱辣辣嘅軟殼蟹 加埋清脆香甜嘅沙律菜 成件事平衡得啱啱好 加上上面嘅蛋黃醬 整體味道一級棒 令到我哋對後面嘅食物好期待~~~小鯛 切得超靚嘅小鯛 片片都晶凝通透 而且廚師刀工幾好🔪 片片嘅厚薄度差唔多 食落去幾新鮮 完全冇腥味 有日本當地刺身嘅水準~~~雲丹蚧肉卷亦係非常壯觀 每一舊壽司卷上面有大大嚿海膽 份量多到好似唔駛錢咁 好大方 入口鮮甜~~~南瀛玉子燒好熱辣嫩滑 兩個人傾吓計 一啖玉子燒 再配一啖烏龍燒酒或者柚子啤酒 真係幸福到唔知點形容☺️~~~食完呢啲嘢之後 我哋嘅重頭戲就嚟啦 今日重頭戲就係
新鮮到搖頭又尾擺鮑魚,必叫活貝盛盒
~~~
食完呢啲嘢之後 我哋嘅重頭戲就嚟啦 今日重頭戲就係呢一個活貝盛盒 裏面有鮑魚 帶子 生蠔同沙白等等 鮑魚新鮮到搖頭又尾擺 忍唔住影返幾個小短片作紀念 整體都好好食 而且仲有人幫我哋燒埋 好好服務
~~~
食完之後我哋嘅野菜天婦羅同埋野菜烏冬就送到 前者香脆誘人 後者Q彈滑脫脫 而且熱辣辣好暖胃 完美咁結束左我哋呢一個高質嘅午餐
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
南瀛水產 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓