2021-04-19
今日去左將軍澳大超市朝聖一下,發現個度有條長長既海濱長廊,見啲人散下步踏下單車🚴🏻♀️好寫意。長廊旁邊好多間餐廳🍴俾呢間日式餐廳深深吸引住!剛好有lunch set ,定食定價唔會話好貴!餐廳環境好舒適,落地玻璃窗對住海旁。更有廂房提供,夠哂私穩度。我哋12點入座,起初無咩人,點知過多一陣,到左放lunch 時間即刻坐滿左人,好彩早入座😀 所有午市定食有沙律🥗茶碗蒸,漬物,味噌湯,御飯。可以加錢轉烏冬。難得食好野,決定試下食師傅發辦刺身同壽司10貫。如果係出面食omakase唔止呢個價錢,所以算抵!多款既刺身放到好靚,而且仲非常新鮮!刺身厚切肥美,入口真係好滿足!尤其大拖羅,真係不得之了!😍入口即溶,唔會食到根,魚油爆燈。巨型日本生蠔🦪相當飽滿。放入口好creamy,好鮮海水味🌊好濃郁!甜蝦食落彈牙爽口😋海膽亦是推薦之一,濃烈新鮮既海膽味,真係好令人滿意!另外比較少食到既當造螢光魷魚🦑真係令人驚喜。一咬開,內裡竟然含有飽滿既魷魚子膏,魷魚爽口嚼勁!另外壽司🍣款款都均有驚喜,非常豐富。鯛魚,金目鯛,味道甘香肉質嫩滑!油甘魚口感爽滑甘香。Omakase 10貫壽司配的味噌湯,有所不
長廊旁邊好多間餐廳🍴俾呢間日式餐廳深深吸引住!
剛好有lunch set ,定食定價唔會話好貴!
餐廳環境好舒適,落地玻璃窗對住海旁。
更有廂房提供,夠哂私穩度。
難得食好野,決定試下食師傅發辦刺身同壽司10貫。
如果係出面食omakase唔止呢個價錢,所以算抵!
多款既刺身放到好靚,而且仲非常新鮮!
刺身厚切肥美,入口真係好滿足!
尤其大拖羅,真係不得之了!😍
入口即溶,唔會食到根,魚油爆燈。
巨型日本生蠔🦪相當飽滿。
放入口好creamy,好鮮海水味🌊好濃郁!
甜蝦食落彈牙爽口😋
海膽亦是推薦之一,濃烈新鮮既海膽味,真係好令人滿意!
另外壽司🍣款款都均有驚喜,非常豐富。
鯛魚,金目鯛,味道甘香肉質嫩滑!
油甘魚口感爽滑甘香。
Omakase 10貫壽司配的味噌湯,有所不同。包含黑珍珠蜆,味道更加濃烈鮮味!
茶碗蒸亦相當豐富,蒸蛋吃落很嫩滑,蛋味香濃。蛋中含不少配料,有蝦,雞肉,魚旦等。食完整份餐真係又飽又大滿足😍😍