2017-12-26 84 瀏覽
太子旺角一帶食肆臨立,今次去左警署後街,發現都有好幾間bar &restaurant...朋友揀左一間有西班牙領使館推介既,一坐低就已經有墨西哥片食,一路睇menu, 一路食,唔覺唔覺就好快食晒我地兩個人,點左5樣野冇諗到份量都唔少先講講沙律,雖然比坊間既少左面包粒,但煙肉粒好香口,我地+$6 要埋雞肉,但職員唔記得左,再問佢地好快就加返比我地,態度都唔錯另外我地叫左兩個tapas一個係蟹餅,一個係西班牙omelette蟹餅粉漿唔厚,值得一讚奄列雖然好似細細份,都幾飽肚,帶少少辣,成個感覺好特別好啦,到主菜啦我地叫左一個什錦pizza 同一個肉眼扒肉眼扒七成熟,帶少少紅有肉汁之餘又唔會un配菜都唔少,有茄子同翠玉瓜,當然唔少得薯條啦什錦pizza, 餡料唔多,但芝士味好突出同埋幾十蚊,佢算大份我好鐘意佢個餅底,佢係薄脆底,但因我地有好多野食,都唔知食得邊樣,放得耐左都冇變淋食咁多野當然要叫野飲啦一杯barcelona, 一杯queen beauty前者粉嫩色,好有少女感覺,但唔太飲得出係咩味,就係酸酸甜甜咁後者好清新,似荔枝沙冰咁,如果有埋荔枝肉就好唯一冇咁滿意既係外在因素,環境比較暗
朋友揀左一間有西班牙領使館推介既,一坐低就已經有墨西哥片食
,一路睇menu, 一路食,唔覺唔覺就好快食晒

我地兩個人,點左5樣野
冇諗到份量都唔少

另外我地叫左兩個tapas
一個係蟹餅,一個係西班牙omelette
蟹餅粉漿唔厚,值得一讚

奄列雖然好似細細份,都幾飽肚,帶少少辣,成個感覺好特別

好啦,到主菜啦
我地叫左一個什錦pizza 同一個肉眼扒
肉眼扒七成熟,帶少少紅
有肉汁之餘又唔會un
配菜都唔少,有茄子同翠玉瓜,當然唔少得薯條啦
什錦pizza, 餡料唔多,但芝士味好突出
同埋幾十蚊,佢算大份

食咁多野當然要叫野飲啦
一杯barcelona, 一杯queen beauty
後者好清新,似荔枝沙冰咁,如果有埋荔枝肉就好

唯一冇咁滿意既係外在因素,環境比較暗同埋香味較濃,野食方面就滿意的
pizza
肉眼扒