2015-07-18 1254 瀏覽
遊玩澳門,你是很難不到大三巴逛一逛,行下食下雪糕亦很像一個遊客般被那門口掛上大大隻字-'9年冠軍'所吸引,今天要來試味了雪櫃入面既款式令人眼花撩亂,如果有選擇困難症既人都幾惡搞,呢到只係其中一邊,加埋另一邊既雪櫃足足有20款走唔甩掛,心思思如我唔知想食邊個好,呢個時候佢地會好好人咁叫你試味,簡好一兩款目標就可以落order了,$32 for 1 ,$35 for 2。(好似)今日簡左薑汁同埋雜莓雪芭,先說說薑汁,味道濃郁滿口薑味,這是一種很霸道的風格但卻整成雪芭般清新,到了喉嚨令你很舒服,有淡淡的薑熱very good,如果你是很抗拒重口味個話,應該是不吃薑的話就絕對不會選擇這種口味了,因為佢簡唔走,每一口都填滿了口腔。雜莓就酸味味不帶甜,在這炎夏都叫做幾開胃,增加了口水分泌,總括這家店每個口味都很想試下,每個口味試一次,都要幫襯多幾次啦!  都值得推介
紅莓+薑汁

2015-07-03