2019-10-22
有一段時間冇食日本野啦 今晚決定同朋友去南昌新商場 漁釧食飯🧞♂️新餐廳門面裝修都幾日式幾靚 走木系風🧚♂️ 座位都好舒適闊落 入邊仲有吧枱可以坐🧚♂️價錢中等唔算太貴 壽司盛最平由$128起至$300左右🧞♂️我地兩個人叫左一個$128壽司盛加一人omakase share 食物都幾豐富🧞♂️壽司盛有七件壽司加三件鐵火卷 壽司幾岩我口味 除左有必備既三文魚 呑拿魚 鰻魚 仲有左口魚同海蝦 雖然唔算厚切 但每件都好鮮美🧞♂️ 特別係左口魚 咬落去爽口又鮮甜 甘甜既魚油緩緩係口腔滲出 層次超豐富🧛♂️蝦都係好甜 肉質緊實 食落都幾彈牙🧚♂️Omakase漬物 蒜頭幾清新 無平時食開果啲咁濃味🧞♂️刺身三點 三文魚腩超正 肥美油脂重 入口都幾有濃郁既魚油香味🧞♂️茶碗蒸有蟹肉 蝦🦐 蒸得超幼滑 火喉控制得相當好🧚♂️天婦羅🍤 以茄子冬菇最出色 炸漿唔會太厚 亦唔算太油膩 茄子同冬菇既原味都保留到 可惜炸蝦就唔夠味🧟♂️ Omakase壽司有九件 好多同壽司盛重覆 帶子就高水準 肉厚味甜 點少少wasabi仲正🧞♂️
壽司盛
蝦都係好甜 肉質緊實 食落都幾彈牙🧚♂️