2017-12-09 544 瀏覽
我地今日妮到有10個位傢紅磡拉麵店。因為我哋今日好早放工放學,所以好早食dinner呀今日,所以我哋唔使等位,但係呢,如果你哋七點先開始妮食,就需要等,佢哋生意都幾旺,幾多人食!我哋叫咗餃子,做我哋嘅前菜。我自己就覺得太多肥豬肉,如果少啲肥豬肉就會更加好食,但我男朋友呢就覺得有肥豬肉嘅餃子係最好食!餃子煎得啱啱好,唔會太"窿"。我哋又叫咗兩個唔同嘅面,一個係鎮店之寶,我自己叫ge,係金田家黑松露豚骨湯拉麵,佢仲附送左一塊大紫菜俾我哋。紫菜非常之脆,黑松露豚骨湯拉麵嘅湯底除咗係有非常濃郁嘅豬骨味,仲係有非常重嘅黑松露味,簡直就係幸福嘅味道!佢嘅黑豚肉同我男朋友叫個碗黑豚肉豬骨湯拉麵係一樣嘅,但係呢我男朋友叫個碗黑豚肉豬骨湯拉麵,個d肉係多到我男朋友都話有啲驚食唔晒,同埋有啲感覺好似我哋嗰時去大阪食個碗拉麵咁多肉。雖然佢見到碗拉麵一黎到就話唔使加肉,但最後佢都係有加,加左腩肉,勁好食,但真係勁飽勁多肉!我男朋友好似想草肥我,又草肥佢自己咁。。。仲有佢仲有加個替玉,佢話個湯太好味,唔加替玉對唔住個湯,哈哈!我哋仲有叫左一支伊藤園綠茶同埋叫咗一杯白色野飲,可爾必思。

我哋仲有叫左一支伊藤園綠茶同埋叫咗一杯白色野飲,可爾必思。