The Farmhouse 咖啡廳

2019-07-18 3761 瀏覽
早兩日提早慶祝生日,就揀左呢間新開的酒店自助餐!餐廳環境夠大裝修好新好舒服,最吸引人的係那東區走廊的海景,不過奇的是...點解咁靚既海景會裝修到一塊塊木板阻擋住?!不過餐廳整體環境都係值得一讚的!食物種類繁多,當日做梗法國越式主題,冷盤有即開生蠔(每人限拎3隻)凍蝦、凍蜆、長腳蟹、凍龍蝦🦞,一般有得凍龍蝦的buffet收費都起碼$5xx,但由於喺酒店網頁買做7折,每人收費都係$4xx,真係好易就回比本🤤刺身都有幾款揀,不過壽司🍣同沙律🥗款式及質素就較為失色了,壽司只有一款炸蝦卷,同兩款外型不吸引的熟卷物。沙律亦只有一些普通的沙律菜,粟米粒等配料自己調配,欠缺其他款式沙律!擺熱食的地方就遠左少少,我被安排坐近門口位置,所以每次拎野食就要行多幾步了!不過行多幾步都係值得的,因為熱食種類好多,如果每樣都要試曬,可能都要走8-10轉先得! 其中推介的係原碗燉湯、燒味、薯蓉焗田螺!另外仲有即整的粥檔、麵檔、意粉檔,當晚我就試了麵檔,揀了牛肉,菜,豆腐卜,味道不錯👍🏼老公試了豬潤粥都好足料!至於甜品有一般甜品及蛋糕亦有名牌雪榚任食添!!不過最令我讚賞的係有新鮮搾果汁及玻璃樽汽水任飲!!真係好易就回
早兩日提早慶祝生日,就揀左呢間新開的酒店自助餐
至於甜品有一般甜品及蛋糕亦有名牌雪榚任食添!!
不過最令我讚賞的係有新鮮搾果汁及玻璃樽汽水任飲!!真係好易就回本!

凍海鮮
生日