2008-07-29 54 瀏覽
係openrice 見到好多人要預早成個月book枱(好誇張咁!!), 再加上知道呢間係新裝修嘅型格buffet,上星期五打電話book上星期日. 一如所料full 咗, request 咗on waiting list, 睇吓會唔會有surprise. 上星期六接到電話有位, 好興奮,好似抽中獎咁!!Buffet 係由11:00 am開始. 12:15pm去到並唔係好多人(之前點解話full 咗嘅??) 一入去覺得好有hip hotel 嘅感覺, 真係幾型. 待應們著哂黑色嘅suit. 轉眼間就嚟咗一籃麵包, 試咗少少, 幾熱同埋香脆, 個牛油幾特別. 個waiter哥哥介紹有幾款菜式係table order, 包括sashimi, tempura, 串燒, 爐端燒及udon, 講真唔係幾似食buffet!!Buffet area 有d似Café Koo, 不過細好多. Buffet款式亦都唔多, 重點推介嘅頭盤係oyster同parma ham. 當然oyster唔能夠同Sheraton 嘅oyster bar比較, parma ham亦都唔能夠同Sabatini比較!!
!!

Buffet area 有d似Café Koo, 不過細好多. Buffet款式亦都唔多, 重點推介嘅頭盤係oyster同parma ham. 當然oyster唔能夠同Sheraton 嘅oyster bar比較, parma ham亦都唔能夠同Sabatini比較!! 當日嘅New Zealand oyster 真係好細隻, 不過都係新鮮嘅!! 都見到有人不停咁refill.

Buffet area 嘅主菜及甜品都無特別, 反而係order 個幾款有值得encore嘅菜式. 強烈推介任何有關帶子嘅菜式, 包括sashimi 及 爐端燒, 好yummy
!!Udon 都唔錯
!!

值得一提嘅係待應們嘅服務態度真係好好, 替換食物和收碟的速度好快, 亦好細心及有禮貌
!!

以呢個價錢食lunch buffet真係唔係咁值, 不過計埋型格裝修(包括厠所), 好嘅服務態度, 都OK啦, 不過應該唔會再去第二次啦!!
一籃熱同埋香脆嘅麵包
Oyster