2022-04-17 129 瀏覽
📍 新蒲崗 理想餅店[新蒲崗康強街32-34號康強洋樓A座地下7號舖]記得係profile㩒入條link睇下附近有咩好西啊😉是但search下 #新蒲崗美食 都已經見到呢間餅店,近日烘焙狂熱,布丁包、脆皮麻糬、邪惡donut層出不窮,今日就黎試下呢間嘅出品🫰🏻 今次就叫咗朱古力同柯華田炸donut($20/each)+鐵觀音黑糖麻糬鮮忌廉卷($88)👍🏻:炸donut真係做到爆漿,朱古力餡甚至有脆脆增添口感,十分打卡able🤤🤤鐵觀音卷麻糬煙韌,忌廉係完全唔甜但係有茶味,配合埋黑糖麻糬嘅甜度大概係手搖飲品微糖左右,係比較啱大人嘅甜味👌👌👎🏻:話明係人氣餅店,要等真係基本,我今次就等咗大概45分鐘(唔計排隊),而且因為食唔到新鮮炸起嘅炸包,所以基本上成個包都係暖嘅,如果大家介意/想食冰火包就要自己留意,而且個包有d太甜太膩,一次食半個就已經差唔多🥲🥲我個人決定價錢真係有d進取,蛋捲長度同我隻手差唔多就已經$88,cp值唔多高🥲可能係我睇咗某kol嘅片所以對個蛋捲期望有d高,但係現實佢冇好meet到呢個期望,而且d cream好易融,蛋糕體太過實唔夠鬆軟嚟開呢頭可以買下😉😉encore就
記得係profile㩒入條link睇下附近有咩好西啊😉

嚟開呢頭可以買下😉😉encore就未必啦,我覺得試過一次已經ok