2020-12-01
童話世界有人最近搬咗去荃灣,經過荃新天地話間餐廳好得意叫我陪佢去食,作為吃貨嘅我點會托手踭🤙以前嘅我會覺得素食其實得甜酸齋,菜同埋芋頭魚呢間餐廳令我改觀左,原來素食都有咁多選擇叫咗個套餐再加啲小食大啡菇白松露手作薄餅 $168,加咗$20將佢個餐飲轉左鮮榨蘋果雪梨汁,用埋佢個套餐優惠價將個牛油果手卷由$38轉做加$18🍕🍎🍐🍹🍱🍣香芒牛油果苜蓿芽手卷,蘆筍素香鬆蓿芽手卷,兩個手卷都係冇飯,啲豆苗唔會話好草青味,食落口反而有啲清新嘅感覺,加埋啲配料成個配搭清新而且唔會苦反而甜🥑🥑🍣🍣🍣大啡菇白松露手作薄餅🧀🍕好多芝士,諗住拎1件出嚟嘅時候啲拉絲好正🧀🧀🧀🤤泰式蝦餅(4件)$88🍤🍤🍤味道同平時出面差唔多,但有少少硬!百合杞子豆乳浸時菜$108🥦平時出面時菜食得多,但用豆乳浸就第一次食,時菜今次係皇帝菜,浸埋啲豆乳幾甜👍鮮榨蘋果雪梨汁🍎🍐飲得出去真係鮮榨嘅,唔會話過甜洋甘菊花茶$50🌼🍵朋友同我呢排壓力都好大同好攰,見佢呢個花茶有得紓緩壓力同埋抗疲勞,所以就叫咗套餐甜品,玫瑰荔枝乳酪蛋糕🍰細細件的的式式,啱晒我哋眼闊肚窄嘅人#hkfoodie #hkblogger #yummy#素食 #無
以前嘅我會覺得素食其實得甜酸齋,菜同埋芋頭魚
呢間餐廳令我改觀左,原來素食都有咁多選擇
叫咗個套餐再加啲小食
大啡菇白松露手作薄餅🧀🍕
好多芝士,諗住拎1件出嚟嘅時候啲拉絲好正🧀🧀🧀🤤
泰式蝦餅(4件)$88🍤🍤🍤
味道同平時出面差唔多,但有少少硬!
百合杞子豆乳浸時菜$108🥦
鮮榨蘋果雪梨汁🍎🍐
飲得出去真係鮮榨嘅,唔會話過甜
洋甘菊花茶$50🌼🍵
套餐甜品,玫瑰荔枝乳酪蛋糕🍰
細細件的的式式,啱晒我哋眼闊肚窄嘅人
#hkfoodie #hkblogger #yummy
#素食 #無肉 #芝士 #花茶