2021-12-29
平時好少去荃灣個邊今次難得去個邊 於是睇下有咩好食見到好多人推薦呢個大排檔話book位都要早一兩個星期好好彩今次walk in有位佢地應該分三個時間俾人入去食我哋5:10pm就食到7pm💕.三個女仔叫左六樣餸本身都擔心食唔哂 但因為好多都想試🤣叫既分量都剛剛好 唔會話好大份重點係好食 所以食得哂😋.一共叫左以下七樣餸:1️⃣香煎黑松露手打蓮藕黑魚餅 $96一共有八塊 又大大塊 煎得幾金香✨2️⃣楚撚豬油撈飯 $20好特別既撈飯 可能我第一次食 分別有一瓶豬油 豉油 配料係蔥同埋芫荽 豬油好香 唔會好油 個人認為瓶豬油可以倒哂/倒大半 豬油味更突出~3️⃣醬爆鴛鴦雞煲 $102唔會話好辣既雞煲 係滑雞+田雞 兩種雞都好滑!醬汁出色😋4️⃣脆皮炸大腸 $88相比其他餸太出色 炸大腸有點硬 鳳梨唔太甜 個人認為同炸大腸不太夾🤣5️⃣金沙蛋黃九肚魚 $86一向都好鐘意食九肚魚🤩第一次食金沙蛋黃味 唔錯~襯熱食 咬落去蛋黃味香甜 厚度剛好 無太多骨👍🏻6️⃣秘製辣酒煮花螺 $128又會太辣 酒味都幾出 花螺數量多 而且下面有個爐仔 Keep住熱❤️🔥抵食😛7️⃣蕃薯糖水呢個甜品係送既😋差唔多夠鐘交枱就會問要唔要~估唔到送既
今次難得去個邊 於是睇下有咩好食
唔會話好辣既雞煲 係滑雞+田雞 兩種雞都好滑!醬汁出色😋
4️⃣脆皮炸大腸 $88
5️⃣金沙蛋黃九肚魚 $86
6️⃣秘製辣酒煮花螺 $128
呢個甜品係送既😋差唔多夠鐘交枱就會問要唔要~估唔到送既都咁高質🤣蕃薯夠甜🍠
環保好乾淨既大排檔
整體黎講推薦 值得一試😋