2017-01-26 209 瀏覽
新開的素食餐廳!環境十分整潔,而且很清幽!地點方便,就腳容易搵!有VIP房!而外邊設計比較特別,有啲似日本餐廳嘅感覺有張吧枱比客人用餐,而且地方闊堂!Menu有圖!餐廳職員推介我哋食叉燒!話明係素食就唔係真係叉燒!但像真度好似,入口嘅感覺同食普通嘅叉燒差無幾!叉燒肉上面有甜甜的蜜糖味,而且外皮有點脆口的感覺,內裏的食材真的很像叉燒肉!滑溜溜的!極度推介芋頭餅!平日食素食通常係叫芋頭魚!但依度嘅芋頭餅比出邊嘅數食譜簡直係好一大截!依度嘅魚芋頭餅完全唔油,一件過!入口又夠方便,外面炸得脆口,內層鬆軟的芋頭蓉!芋頭味道重,唔需要加嗰啲甜酸醬,個味道已經好出眾!呢間食素食,相比其他嘅素食店!食物較為清淡,值得一讚!而且菜式新穎,感覺到好花心思去烹調食物!但對於店員推介我們飲嘅玫瑰鐵觀音茶,我就有點感覺不喜歡,因為我本身唔鍾意飲花茶!但後來我轉左飲綠茶,就正常返!比較少見素食有綠茶,另外餐廳職員有提及過有玄米茶!茶類選擇都幾多幾特別!
Menu有圖!