2020-01-13 1089 瀏覽
難得去到荔枝角,試吓一啲特別嘅餐廳先~ 淨係聽個名已經覺得好得意,一去到見到餐廳走學院風(?)淨係睇門面都知,黃色經濟圈嘅同伴啊!素食者有多一個選擇啦!毫不猶豫就入去食,估唔到嘢食新穎得黎,仲幾好食添!所有午餐套餐都係$75,包含一個主菜,一杯飲品,仲有湯同埋前菜放題,好抵食!之前都幾有質素,可惜太飽,淨係夾咗一次~咖喱羊腩配麥香抓餅 本身以為剩係得手抓餅,點知有埋飯,夠晒飽肚!咖喱汁唔辣,一份有五舊素羊,仲有啲薯仔同蘿蔔,都幾豐富!麥香抓餅食落唔油膩仲幾fresh,不過始終係素羊,食落就唔似羊嘅口感,反而似肉丸。黯然銷魂飯朋友點左一個港式叉蛋飯,雞蛋超流心,係出色嘅太陽蛋,叉燒就同外面食嘅齋叉燒差唔多味,不過不失啦~

椰香馬來亞咖哩羊腩配麥香抓餅

咖喱羊腩配麥香抓餅