2023-02-15
呢間位於IFC嘅福建菜最近推出咗海蠣季節菜單有多款海蠣菜式 非常吸引餐廳仲要全日免加一架‼️真係ifc內嘅難得一見都幾抵食架🔸黑蒜粒燉排骨湯 $58🔸姬松茸竹蓀排骨湯 $58🔸松仁拌茼蒿菜 $38🔸鮑魚紅燒肉 $228🔸廈門沙茶麵 $138🔸福建鮮海蠣煮泗粉 $138🔸福建紅糟雞 $98🔸番薯芝士丸 $48兩碗湯都落足料煲,黑蒜粒燉排骨湯好濃黑蒜味,呈黑色,味道清甜。姬松茸竹蓀排骨湯菇味較濃,一碗仲有唔少排骨在內。松仁拌茼蒿菜係凍盤,份量唔算多,不過味道唔會過於清淡。鮑魚紅燒肉非常出色!鮑魚入味,爽口彈牙。紅燒炆得好腍。叫左兩碗麵🍜,廈門沙茶麵比福建鮮海蠣煮泗粉濃味,食落辣辣地,有d似叻沙。福建鮮海蠣煮泗粉麵底係泗粉,口感好似紅薯粉,好Q軟,索晒湯汁,鮮味十足。福建紅糟雞用咗五香粉、紅糟炒,酒味特別濃郁。番薯芝士丸最邪惡,蕃薯🍠味香甜,咬開係流心🧀芝士,但唔會覺得好漏,好好味😍
最近推出咗海蠣季節菜單
有多款海蠣菜式 非常吸引