終於可以講句,我黎朝聖啦😍😍😍!每次經過海之戀,都覺得佢有一種好特別嘅吸引力,餐廳裝修好有feel,浪漫又時尚,街知巷聞既主打菜海膽三文魚子竹炭烏冬,睇下我有咩評價😛❤️人氣海膽三文魚子竹炭烏冬係幾特別,一啖可以滿足哂品嘗海膽同三文魚既快感😌特別在於竹炭烏冬,成件事口感會好豐富濃郁,建議可以share食,一個人食可能會太Heavy!餐廳menu目不暇給,套餐係快靚正之選🙋🏻‍♀️晚市二人套餐由前菜、餐湯、意粉、主菜直落食埋甜品好豐富!海蝦柚子汁凱撒沙律好開胃😛生菜切成一小塊好掛汁!溫泉蛋係精粹!海蝦肉質爽口結實☺️蘑菇cappuccino高質!濃郁唔水,每啖湯都有豐富蘑菇碎,Like👍🏻👍🏻👍🏻附送既蒜蓉包好香脆,用嚟沾湯一流😍白酒蒜香蜆肉意大利麵都唔錯!海蜆都幾大隻無沙🙋🏻‍♀️白酒味香,醬汁濃稠掛麵😋主菜香煎西班牙豬胺我都好滿意😌做到外皮香脆,肉質軟腍有咬口👍🏻豬扒香味都幾特出🥹最後仲追加左一份巴馬臣芝士薯條配松露醬,一上枱見到滿滿嘅芝士碎已經好有誠意!松露醬調配得好香濃👍🏻☺️總括黎講,餐廳食物選擇豐富又精緻,口味到位😛不妨試下佢哋既outdoor,好有歐陸式陽台感覺,好有feel💫係值得
海膽三文魚子竹炭烏冬

海蝦柚子汁凱撒沙律

蘑菇cappuccino

白酒蒜香蜆肉意大利麵

香煎西班牙豬胺

巴馬臣芝士薯條配松露醬

總括黎講,餐廳食物選擇豐富又精緻,口味到位😛不妨試下佢哋既outdoor,好有歐陸式陽台感覺,好有feel💫係值得到訪呢間餐廳既🙋🏻‍♀️!

Dinner Set for Two $538 (OpenRice 88折中)
| 海蝦柚子汁凱撒沙律
| 海膽三文魚子竹炭烏冬 $198
| 巴馬臣芝士薯條配松露醬 $68

📍 荃灣海之戀商場1樓1006-1007號舖
🌟人均消費:$101-$200
🌟菜式:#goodgirltummy西式 #goodgirltummy日本菜
🌟地區:#goodgirltummy荃灣
海膽三文魚子竹炭烏冬