2018-11-03 66 瀏覽
今日試左間日式料理,lunch set 係一飯一湯三自選主菜定食加甜品。•南瓜高野豆腐醬油煮豆腐口感好特別,係似海棉咁,唔係平時食開既滑豆腐,醬油味唔太出。•柚子風味燒雞雞皮好脆,肉好嫩滑,煎得好好,有少許柚子甜味,帶點清新又減少左雞既油膩,係整個餐入面最滿意最出色既!•甘筍味噌煮日本厚切煙肉煙肉好厚,肥肉較多,食落似煙鴨胸肉,可能我唔太喜歡食煙肉,所以覺得一般。•香蕉甘酒甘酒其實係無酒精成分,係由米釀製成既健康飲料,具有極高營養價值,依家日本女士都好流行飲,滋補養顔,店員話佢地係暫時香港唯一一間自己釀製甘酒既餐廳。味道唔錯,好香牛奶味,飮落似香蕉奶昔。•美人軟雪糕豆乳加上甘酒自家製既雪糕,味道淡淡的,豆味好突出,無左香蕉甘酒既奶香味,反而食得出米味。•京都焙茶咖啡軟雪榚 豆乳加上甘酒自家製既雪糕,味道比美人雪糕濃,咖啡同豆乳味好出,反而我食唔出焙茶既味道,兩款比較我個人較喜歡焙茶咖啡味。
•南瓜高野豆腐醬油煮
•柚子風味燒雞