2018-05-13 283 瀏覽
當日同朋友打算試下新式的火鍋,上網見宜間唔錯所以試下,的裝修都好靚,好有古代的感覺。湯底都有幾多選擇,我地叫了兩款湯底,一個係推介的豆腐湯底,另一個係麻辣湯底,兩個都好好味。豆腐湯底係養生的,有好多配料,至於麻辣都好香,我地叫左小辣。都有好多火鍋料選擇,推介五色丸丸拼盆,可以一次試唔同的丸,鹹蛋黃豬肉丸好特別,其他餐廳好少有,味道唔錯,豬肉丸有流心的蛋黃好配合。黑松露墨魚滑都好食,仲可以無限添加鴨血同豆腐,第一次試鴨血好好食,好似比豬紅滑啲,豆腐都好好食,吸收左湯底的精華。紅薯粉都好推介但要配麻辣火鍋湯底煮。飲品叫左水蜜桃沙冰,都幾好。最後會送一個甜品,用一隻特別嘅杯裝住腐竹糖水沙冰,都幾清甜!
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日