2020-12-13 395 瀏覽
有冇人同我一樣都好鍾意食大排檔呢😛 一邊嘆小菜一邊啤一啤🍻 好有風味😆 今次介紹呢間都好受歡迎 算係新式嘅大排檔 我都早一個星期訂枱🙈~~🦪地道港式煎蠔餅 $65唔同分店都有限定嘅菜式 呢個蠔餅就係西環分店嘅限定😋蠔餅都幾大個 炸得好香脆 唔算太淋油😌蠔仔超大粒🤩 而且份量好多 每一啖都食到😆 另外仲跟咗魚露同埋辣椒醬 點埋一齊食更加好味.🥙楚撚記小炒王 $88呢個炒得好有鑊氣🔥 配料亦都好豐富 有韭菜花 腰果 蝦乾 魷魚 脆魚仔 加埋一齊食超有口感😋韭菜花爽口冇渣👍🏻 蝦乾🦐味道好香 帶點鹹香味.🐟椒鹽九肚魚 $77面頭勁多炸蒜🧄 好惹味🤤九肚魚外脆內軟 外皮炸得好薄 而中間啲魚肉好滑身🤤 送啤酒一流🤪.🐸啫啫田雞煲 $99呢個幾有驚喜❗️通常平時食嗰啲田雞都會比較鞋口 但呢間嘅田雞肉質非常嫩滑😋啫啫味道都啱啱好 唔會過濃👍🏻仲有幾片豬潤 嫩滑唔靭☺️識食就梗係食啲姜 乾蔥頭🧅 吸晒啲汁😋.🥬飛天通菜煲 $72見到人哋枱食得好滋味 我哋就追加左😆一打開煲蓋 好香濃嘅蝦醬味🤤通菜新鮮爽脆 非常吸汁 而且份量都好多☺️~~評分📈味道 8/10環境 7/10性價比 7/10

~~
🦪地道港式煎蠔餅 $65