1K
2020-07-23 405 瀏覽
剛剛公布咗最新嘅限聚令,晚市繼續停,都唔知幾時有得出街食,好多plan左嘅局都要延期,好多朋友都問我,你冇得出街食點算?不想俾人話好似竹君所講嘅生活多姿多彩,就只有叫外賣抗疫就最好,你想打麻雀打波跑步?Sorry,留喺屋企乜都唔做應該就係最好嘅抗疫方法。如果你唔識係屋企煮野,叫外賣就係唯一出路。呢幾個月都慣咗叫外賣,當中有啲試過幾好,就一定要encore,其中一間就係屋企附近嘅楚撚記。今晚係西環有野做,順便再叫多次外賣。睇到楚撚記小隊推出緊急措施,11/7開始,自己外賣自己送嘅promotion 登場,港島限定有外賣專線,唔使排隊等位,唔使自己攞,撚手小菜有人送去俾你。如果你唔喺住港島區嘅朋友,外賣消費滿$600免一半運費,外賣消費滿$1000運費全免,支持下就算係屋企都可以食得多姿多彩。每消費$100仲即送楚撚記招牌糖水一碗老薑蕃薯或清保涼糖水,優惠真係多到數唔到。今晚食左四個菜,黑栢葉炒雞腎花,原隻炸豬手,椒鹽粟米同海山骨。黑栢葉炒雞腎花喺西環限定,炒得優美而最有鑊氣,牛柏葉同雞腎都夠辣夠香,都幾辣,要小心。原隻炸豬手驚喜交集,成隻切咗俾你,又方便又吃得衛生。之前喺土瓜灣都食過椒鹽

原隻炸豬手驚喜交集,成隻切咗俾你,又方便又吃得衛生。

之前喺土瓜灣都食過椒鹽粟米,一路都知道楚撚記食椒鹽食炸物係最好,當然要選一個。

最尾的海山骨,送飯的最後朋友,蝦醬香已經叫我迷倒。

有興趣外賣 ,俾個WhatsApp專線6680 9197你,專線服務時間由12pm - 2am,就算夜晚冇得出街食,都可以足不出戶食到楚撚記嘅出品。

看到呢個咁慘淡嘅香港飲食業景況,前排你哋仲捐完錢 ,冇理由唔支持下,加油。

楚撚記大排檔
2020-07-06
外賣自取
黎到依度就唔知點解諗起:人生有個真正朋友的確好極個真正朋友同你一齊去大排檔啤啤佢仲更好極居然俾我周圍逛下發現左個好地方 —— 楚撚記,平時想食下特色排擋又想坐得舒服都會諗起妹記,原來選擇可以更多!依度既裝修以霓虹光管做左好多特色、港色字眼同裝飾,個人覺得好正好有feel真係賣港味道,餐牌裝平凡小妙變成經曲或者改良創新菜,實在要大叫 好吸引啊!!菠蘿拔絲咕嚕肉,依度既名菜之一,常見平民菜變成文化特式菜,上枱真係有個拔絲,精細而令賣相昇華晒咕嚕肉因為用左梅頭,又滑又腍又入味,正成道菜既味道真係幾好,好有風味七味黃金炸一口金磚豆腐,其實就真係椒鹽豆腐咁即,唔算好特別,外脆內滑既,值得叫又唔貴,但就俾佢個名搞到我期望太高勞蘇食推介 —— 燕麥金莎蝦球個外就知有燕麥同咸蛋一齊做既蝦,到底點做到廚師既推介?賣相好,然後一入口燕麥原來同咸蛋幾啱,入口唔太乾,一口咬落去,幾彈下,係有沉冰水既蝦仁口感算好唔錯,出面腍滑濃味,咬落脆彈清爽,相當推介大家去食唔飲酒就叫下正宗咸檸七依啲,啤酒都有好多選擇成餐飯都覺得好正好味之餘係好有feel,好特別既排檔風味,唯一係無咁大個胃試得晒佢咁多特別小菜!等睇勞蘇再
黎到依度就唔知點解諗起:人生有個真正朋友的確好極
個真正朋友同你一齊去大排檔啤啤佢仲更好極

咕嚕肉因為用左梅頭,又滑又腍又入味,正
成道菜既味道真係幾好,好有風味

菠蘿拔絲咕嚕肉

梅頭

滑豆腐

勞蘇食推介 —— 燕麥金莎蝦球
個外就知有燕麥同咸蛋一齊做既蝦,到底點做到廚師既推介?
口感算好唔錯,出面腍滑濃味,咬落脆彈清爽,相當推介大家去食
唔飲酒就叫下正宗咸檸七依啲,啤酒都有好多選擇

金蝦

梅頭
滑豆腐
金蝦
戰鬥碗
店舖裝潢模仿大排檔,霓虹光管、木枱木凳、 手繪牆畫等,彌漫着一股新派大排檔氣息。菜色多到令人選擇困難症發作,終於揀到以下菜式。上菜速度更是秒速,五分鐘內已經上咗兩道菜。 先試了震店之寶 「霸王風沙雞」 估唔到只是半隻雞,但看上去份量超大 , 重手蔥花、炸蒜粒鋪得滿滿, 完全將雞件蓋過, 尋寶一樣地找到一件雞腿, 夾上來已感到軟軟淋淋, 看上去是剛剛熟,雞香細滑,而且雞皮也是漲卜卜的,直覺話我知隻雞係用浸熟, 因為口感同蒸熟有很大差距。 難怪九成客人也來叫雞。 「菠蘿扙絲咕嚕肉」$88 用上是梅頭肉, 瘦肉比例較多, 但咬落一啲都唔覺得乾,有嚼勁, 但略嫌炸粉有點厚, 但相當索汁;酸甜汁味道調得好出色, 酸甜度平均, 以蜜桃片、菠蘿片、洋蔥絲等令味道更豐富。而最有趣的地方是加上以糖製成的扙絲和啄啄糖, 更添睇頭。加碗 可自行調教 豬油、醬油、蔥花、莞茜等,隨自己的口味加減, 令絲苗米香變得更精彩。 泰式口味 「飛天通菜煲 」$69 我個人超推介,原煲上存熱一流,通菜爽脆入味,惹味咸香,只因為加了蝦干、蒜粒、紅椒等重口味食材,完全地感到鑊氣十足。 兩人吃得超飽也只須 $340,性價比

菜色多到令人選擇困難症發作,終於揀到以下菜式。
上菜速度更是秒速,五分鐘內已經上咗兩道菜。

先試了震店之寶 「霸王風沙雞」

「菠蘿扙絲咕嚕肉」$88

加碗 [砵仔豬油撈飯]

泰式口味 「飛天通菜煲 」$69

兩人吃得超飽也只須 $340,性價比超高,完全地將星期四嘅悶氣一鑊過清晒 。

食咗啲咁香口既野,真係要飲杯凍野解喝,估唔到連沙冰都有
「腐竹雞蛋糖水沙冰」$33
等一口飲落去吾系好似腐竹糖水味,不過越飲味道會越出,超冰涼,解喝一流。
2020-05-20 3568 瀏覽
楚撚記的大名, 從朋友之間聽過, 它有傳統街頭大排檔風味, 卻坐得舒適, 感覺衛生。朋友喜歡光顧一些有善心的餐廳, 這間也是其中, 因為它開業後三個月每星期都會派飯予有需要人士。大家都會老, 會有需要幫助的時候, 這時得來一個免費飯, 實在溫暖。而我們這些愛吃的消費族群, 可以做到的, 就是用金錢去懲罰它吧。第一次來, 當然要試它的特色菜色, 除了墨魚餅, 其他都是西環店限定, 要不枉此行嘛!環境方面是七八十年代懷舊裝潢設計, 店內播放八九十年代的舊歌, 滿有風味。煎蠔餅$128新鮮熱辣的蠔餅, 看樣子似是炸出來的, 香口但不是很脆的那種, 內裡滿有蛋香, 蠔隻比較大而且蠔味鮮, 沒一點臭腥。附上了豆瓣醬和魚露, 總覺得煎炸物沾醬汁吃比較滋味。即使兩個人吃, 也不感覺很膩, 因為它不算很熱氣, 又不太油膩吧, 當然多些人分享會更好。香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅$88這個是唯一一個非西環限定, 但我們都覺得很有驚喜。黑松露通常用於西方菜式, 將它融入中菜中, 卻沒有違和感, 黑松露香味討好怡人, 蓮藕墨魚餅口感有層次, 味道一流, 是一個心機菜式來, 不是到處可吃到。我會推介這個做今晚的NO

煎蠔餅$128
附上了豆瓣醬和魚露, 總覺得煎炸物沾醬汁吃比較滋味。

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅$88
這個是唯一一個非西環限定, 但我們都覺得很有驚喜。
黑松露通常用於西方菜式, 將它融入中菜中, 卻沒有違和感, 黑松露香味討好怡人, 蓮藕墨魚餅口感有層次, 味道一流, 是一個心機菜式來, 不是到處可吃到。我會推介這個做今晚的NO.1菜式!

黑栢葉炒雞腎
餐廳選用比較濃味調味的做法, 醬汁辣度蠻強勁, 雞腎爽口, 份量比較多, 黑栢葉本身沒特別味道, 也是吃其爽, 通常黑栢葉較韌身, 這裡的也不會, 較易咬, 這個餸菜用來送飯不錯。

半隻西楚霸王雞$128
半隻雞份量真有點多, 我們想吃的願望太多, 肚子太窄, 結果淺嚐一點, 打包回去。
雞件本身味道較淡口, 全靠特多的炸蒜和蔥提升味道, 細心地醬油是另外附上, 不怕被弄得太鹹。

清補涼
大排檔比較多熱氣食物引誘, 最後送來了糖水清補涼, 比較少見, 它有滋陰潤燥的功效, 很足料, 我們都吃光那些料, 利害, 糖水亦感覺滋潤, 不太甜。

發現這裡菜式價錢實惠, 而且不收加一, 兩個人三百幾元份量已多到吃不完, 十分抵食, 吃完更有糖水送贈, 完滿的感覺, 怪不得這麼受歡迎了。整個晚上很多時間都有人等位。
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
2020-05-16 2598 瀏覽
肺炎疫情限聚令放寬,立即同老公去西環探下姨婆一家,行到姨婆家附近見到有楚撚記大排檔,記得在土瓜灣食過,味道唔錯,餐廳地方係乾淨衞生又有大排檔風味,而家西環開左分店,梗係要帶埋姨婆去試下。好在我們不超過8人,可以坐埋一齊食!先去用QR code攞飛等位,之後店員為我們量體溫,入座後送上一次性即棄餐具和清茶。西楚霸王雞半隻:將葱油淋在白切雞上,再加上大量炸蒜增添香味,雞皮爽口,肉質嫩滑,又香又美味!絕對不能錯過!枝竹火腩豆腐煲:用熱騰騰的煲仔盛載,枝竹、豆腐吸盡醬汁和火腩的精華,火腩炆煮後更腍更香。星洲炒米:炒得有穫氣又夠香,加入咖喱粉等香料,並用义燒、火腿、蝦、蛋、洋蔥、芽菜等伴炒出帶著金黃色澤的米粉,風味獨特,香氣四溢,味道帶辣,十分惹味!鮑汁海皇福建炒飯:足料夠份量,用料有帶子、雞肉、冬菇、菜粒、蝦。並用鮑汁調製獻汁淋上飯面,飯用蛋炒過特別香,拌勻濃郁惹味的醬汁,令人食不停口!用碗飲啤酒,老公話比用杯飲豪D。腐竹雞蛋糖水沙冰,是店家送的甜品,很香腐竹味,味道甜美又冰涷。
用碗飲啤酒,老公話比用杯飲豪D。
2020-05-11
2020-07-21 16 瀏覽
楚撚記最近疫情關係都好少喺餐廳堂食幾乎日日都係叫外賣屋企附近基本上都食到冇乜新意難得今日經過西營盤返屋企之前梗係要睇吓有咩好食正當四處搵餐廳嘅時候行過日富里嘅小巷比個好大嘅燈光吸引咗 「楚撚記大排檔」一字排開照住條巷嘅牆壁上好奇心驅使下跟住個招牌燈行入去點知見到嘅唔係傳統大排檔而係一間專食大排檔撚手菜嘅餐廳於是就決定入去叫外賣返去點餐過程好快 老闆亦都好有禮貌叫完之後就坐低等真係好鍾意呢間餐廳嘅裝潢好有八九十年代嘅懷舊味道而且仲會用上霓虹燈招牌真係好有心思 下次一定要堂食唔使好耐外賣就到手嗱嗱林返屋企開餐我叫咗煎蠔餅 半隻霸王雞香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅同埋 燕麥金沙蝦球首先煎蠔餅好大塊外脆內軟又鎖得住蠔嘅鮮味霸王雞 肉質鮮滑嫩口平時食雞我都會去皮但係呢隻霸王雞皮脂肪少所以難得地我會連皮食墨魚餅煎得好香 但係唔會油膩有黑松露調味 加上蓮藕嘅爽口同埋手打嘅彈牙口感好有層次最後到金沙蝦球 大大隻之餘鹹蛋黃金沙同蝦嘅鮮味融合得好好配埋燕麥 口感又爽又卜卜脆食飽飽之後 就飲埋附送嘅清補涼 平衡返飽滯咁 最驚喜嘅係佢仲送咗份小禮物🎁係而家防疫必備嘅口罩真係非常之貼心總括好值得一試食大排檔撚手小菜令
楚撚記

返屋企之前梗係要睇吓有咩好食

正當四處搵餐廳嘅時候
行過日富里嘅小巷
比個好大嘅燈光吸引咗
「楚撚記大排檔」

一字排開照住條巷嘅牆壁上

愈食愈滋味
遲啲疫情過後一定要去堂食
外賣自取
2020-07-16 26 瀏覽
💛 #黃色經濟圈 而家冇得出街食就睇住止下癮先啦🥺🤤又係一間相信所有香港人都識嘅大排檔❤️有別於舊式大排檔呢度就乾淨得多~食物種類同配搭亦有更多變化~😋之前一直想食但有點偏僻🤔見到西環新店開左就即刻book位試❤️🍴老火菜乾豬肺湯($92/細鍋)由細到大都幾鍾意飲菜乾湯仲要煲豬肺即刻叫黎試下❤️煲得都幾濃郁但如果多啲菜乾就更開心🤣🍴麻辣韮菜鴨血煲($79)一般都好少以小菜形式食鴨血但見到有好想試🤤我個人比較鍾意用鴨血代替豬紅~食落都幾新鮮👍🏻🍴避風塘鮮魷($90)避風塘個底料整得好香微辣仲要勁香蒜味~但係個鮮魷稍為唔夠爽口🤔🍴香煎黑松露蓮藕墨魚餅($88)上openrice見到差唔多枱枱都叫所以又叫黎試下🤣食落好香口黑松露味同墨魚餅原來都幾夾😋仲有啲墨魚粒係入面❤️🍴豬油撈飯($18)呢個豬油撈飯真係等得我好苦🌚啲餸黎齊都催左起碼半個鐘仲要次次問都話裝梗出黎🌚味道就正常啦但等到啲餸凍曬🥺另外餐廳好貼心每位入座嘅客人都會送一個口罩套裝住用梗嘅口罩❤️最後食完仲有糖水送當日食嘅係蕃薯糖水都幾足料又唔會太甜👍🏻📍 楚撚記大排檔 (西環)西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖
💛 #黃色經濟圈

🍴老火菜乾豬肺湯($92/細鍋)

🍴麻辣韮菜鴨血煲($79)

🍴避風塘鮮魷($90)

🍴香煎黑松露蓮藕墨魚餅($88)

🍴豬油撈飯($18)

📍 楚撚記大排檔 (西環)
  • 香煎黑松露蓮藕墨魚餅
2020-07-05 59 瀏覽
黑栢頁炒雞腎花-惹味拔絲咭嚕肉-個甜酸味食到層次感豬油撈飯-雖然好香好食,但.....真係吳敢食咁多👍黃金九肚魚-咸蛋黃味濃但吳會死咸啫啫通菜煲-惹味,不過食到尾個d好咸
2020-07-03
霸王雞
鼓椒炒鵝腸
拔絲咭嚕肉
黃金九肚魚
黑栢頁炒雞腎
  • 拔絲咕嚕肉
2020-07-02 63 瀏覽
大排檔最出色嘅就係小炒本來想堂食但原來book位已經要晚上九點後先可以入座唔緊要, 睇住左外賣餐單,唔貴啊,好多菜式都好想試下仲有支細嘅消毒酒精送,幾好!今次同屋企人一齊分享蜜椒薯仔牛柳粒好好食牛柳粒好香,靚牛薯仔索汁,甜香味正連青椒都食清光,下次一定再點七味黃金炸一口金磚豆腐少少辣,小朋友食唔到呢隻辣味大人食到舔舔脷脆d就好,不過外賣算好Ok 瑤柱蝦粒帶子蛋白炒飯食飽飽既飯地道港式煎蠔餅一大個大盒,好大件蠔都好大隻,無沙可惜外賣返嚟唔脆有啲淋燕麥金沙蝦球 你鍾意金沙嘅香味,甜甜地蝦食落幾新鮮,下次都想再食!燕麥係裝飾,冇乜味嘅
大排檔最出色嘅就係小炒
本來想堂食但原來book位已經要晚上九點後先可以入座
唔緊要, 睇住左外賣餐單,唔貴啊,好多菜式都好想試下
仲有支細嘅消毒酒精送,幾好!

今次同屋企人一齊分享

蜜椒薯仔牛柳粒
好好食
牛柳粒好香,靚牛
薯仔索汁,甜香味正
連青椒都食清光,下次一定再點

七味黃金炸一口金磚豆腐
少少辣,小朋友食唔到呢隻辣味
大人食到舔舔脷
脆d就好,不過外賣算好Ok

瑤柱蝦粒帶子蛋白炒飯

食飽飽既飯

地道港式煎蠔餅
一大個大盒,好大件
蠔都好大隻,無沙
可惜外賣返嚟唔脆有啲淋

燕麥金沙蝦球
你鍾意金沙嘅香味,甜甜地
蝦食落幾新鮮,下次都想再食!
燕麥係裝飾,冇乜味嘅

2020-07-01 53 瀏覽
一家6點去都已經超多人坐低食緊,好彩上網book咗位。餸菜都叫快上,唔使等好耐。店內播住經典大熱金曲,食住咁流行經典50年😆好多餸菜都係經典大排檔菜式,煮得夠鑊氣夠香口。屋企小朋友老人家都讚好!整體啲嘢食好好,有太多想試,要覆啅!拔絲好好食,咕嚕肉少個味不錯炸到好香口嘅惹味白飯魚港式蠔餅,正!唔出油,蠔仔都大隻豬油撈飯,好味到呢。。。將減肥放埋一邊先啦!食d咁香口嘢,當然要啤下,有埋冰凍戰鬥杯,正!
一家6點去都已經超多人坐低食緊,好彩上網book咗位。

整體啲嘢食好好,有太多想試,要覆啅!

拔絲好好食,咕嚕肉少個味不錯
拔絲咕嚕肉

小炒王

炸到好香口嘅惹味白飯魚
椒鹽白飯魚

港式蠔餅,正!唔出油,蠔仔都大隻
港式蠔餅

豬油撈飯,好味到呢。。。

將減肥放埋一邊先啦!
豬油撈飯

食d咁香口嘢,當然要啤下,有埋冰凍戰鬥杯,正!
啤酒@戰鬥碗
2020-06-27
拔絲咕嚕肉
椒鹽白飯魚
港式蠔餅
豬油撈飯
講到大排檔一定唔少得最近hit爆嘅黃店楚撚記,最早至少一星期前去預約訂座,試過walkin去食至少等得上一個鐘以上,少啲耐性都食唔到,之前得土瓜灣一間店舖,而家西環都有分店了,係香港大學站b岀口,行5分鐘左右就揾到了餐廳,方便咗港島嘅朋友仔。 燕麥金沙蝦球 $92 (8/10)金沙等於鹹蛋,鹹蛋黃蓉混合蝦球炒成,整塊蝦球新鮮爽口,加上咸香惹味嘅鹹蛋黃蓉,十分入味。脆皮炸大腸(鳳梨底) $86 (8/10)大大塊嘅豬腸,非常邪惡,豬腸皮炸到脆卜卜,配搭菠蘿片一齊食,味道清新而不油膩。蜜椒薯仔牛柳粒 $98 (8/10)黑椒薯仔牛柳粒係每一間大排檔必備之餸菜,不過楚撚記嘅蜜椒薯仔牛柳粒,暫時係我食過最好食嘅,牛柳粒唔會炒得過火,加上蜜糖及黑椒作調味,甜甜辣辣好易入口。西楚覇王雞(半隻) $125 (7.5/10)滿滿嘅炸蒜及香蔥,帶岀了雞嘅味道,另外配上自家製嘅醬汁,唔會過咸之餘,而且十分入味。香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $88 (7.5/10)由於手打關係,而且混合咗蓮藕嘅墨魚餅,特別爽口,加入咗唔少嘅黑松露,令墨魚餅味道大大提升。酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸 $92 (7.5/10)手打

燕麥金沙蝦球 $92 (8/10)

脆皮炸大腸(鳳梨底) $86 (8/10)

蜜椒薯仔牛柳粒 $98 (8/10)

西楚覇王雞(半隻) $125 (7.5/10)

香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $88 (7.5/10)

酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸 $92 (7.5/10)
手打牛丸爽口彈牙,有如乒乓球,而且亦唔會炸過火喉,真係名乎其實嘅乒乓球牛丸,輕輕咬開,慢慢流岀了黑松露芝士,十分惹味。

飛天通菜煲 $69 (7/10)
蝦乾蝦醬炒通菜,味道突岀,上菜時仲聽到”炸炸聲”,鑊氣十足!

港式地道煎蠔餅 $65 (7/10)
新鮮熱辣即炸嘅蠔餅,厚厚地又大大件,混入了大量蛋醬,蛋香味十足,而且蠔隻唔細,新鮮唔腥臭。

楚撚記小炒王 $85 (6/10)
中規中矩,沒有太大嘅驚喜。

原隻脆皮炸豬手 $125 (3/10)
炸豬手簡直係咁多餸之中,最差嘅一道。豬皮唔夠脆,豬手肉炸得唔夠透,入面啲肉唔熟。

後記: 食大排檔當然唔少得嗌返枝啤酒啤啤佢啦,加埋雪到冰嘅戰鬥碗,夏天飲,你都咪話唔爽。食到咁上下,待應會問你小菜到齊了沒有,然後送了每人一碗嘅中式糖水,清補涼或蕃薯糖水二選一,清清甜甜嘅清補涼夠曬下火,蕃薯糖水薑味十足。小編先後去咗兩次,埋單都係百五元左右,價錢化算,又好食,真係平民中嘅星級大排檔。

😋味道: 7.5/10
  • 西楚覇王雞
  • 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
  • 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸
2020-06-29 46 瀏覽
剛巧在上環踢完場夜波⚽,原本只想食少少嘢!今晚就放縱一下自己,過來撚佢兩手小菜先。橫街巷內,懷舊裝修一番。睇到海報略知一二。過咗十點消夜88折,加上唔使排隊。😜《腐竹雞蛋白果沙冰》 驚喜! 完全喝出腐竹雞蛋糖水嘅味道,如果有甜度選擇更好!收你咁貴一碟牛丸比啲乜撚手嘢你《 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸》驚喜!驚喜!!驚喜!!! 認真事說三次。牛丸內,黑松露與芝士混合,加上手打鮮牛肉丸彈牙口感與鮮味,配合得天衣無縫,面層輕灑上幼鹽更能吊出味。😋😋😋店員妹妹真情推介《韭菜花炒鹹肉》 鑊氣十足,雖然油份較多,好像不太健康,但是真的非常惹味,鑊氣十足; 鹹肉先拉油外輕脆內juicy,「如果唔怕肥,放馬過嚟。」埋單前糖水贈送《 熱薑汁蕃薯糖水》&《凍清補涼糖水》 雖然是免費,亦絕無欺場, 番薯糖水須然略甜, 但糖與薑融合均衡; 清補涼料十足,解暑良品。PS. 翻睇自己寫嘅食評,真係懷疑自己好似收咗錢咁寫,(我當然唔會咁做啦)😭所以我會短期內,再去土瓜灣總店試一試楚撚真偽。食物賣相=(滿分20) 17食物味道=(滿分20) 19服務質素=(滿分20) 16裝修整潔=(滿分20) 18性價比率=(滿分
橫街巷內,懷舊裝修一番。

睇到海報略知一二。

過咗十點消夜88折,加上唔使排隊。😜

腐竹雞蛋白果沙冰

收你咁貴一碟牛丸比啲乜撚手嘢你
《 酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸》
驚喜!驚喜!!驚喜!!! 認真事說三次。
酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸

店員妹妹真情推介《韭菜花炒鹹肉》
韭菜花炒鹹肉

熱-薑汁蕃薯糖水 & 凍-清補涼糖水

食物賣相=(滿分20) 17
食物味道=(滿分20) 19
服務質素=(滿分20) 16
裝修整潔=(滿分20) 18
性價比率=(滿分10) 9(宵夜時段88折計)
回頭指數=(滿分10) 10
總評分(滿分100)89分
2020-06-27
$85 (宵夜)
腐竹雞蛋白果沙冰
酥炸黑松露芝心手工乒乓球牛丸
韭菜花炒鹹肉
熱-薑汁蕃薯糖水 & 凍-清補涼糖水
2020-06-27 51 瀏覽
朋友話想試呢間小店 第一次我地無訂位 結果話要等到 930 我地無等到 店員話 最好一星期前訂定位 所以我就約好哂屋企人父親節前 再去食 順便慶祝爸爸節 😍😍去到 有訂位果然唔使等 值得一讚 服務都好好 🥰🥰 我地一行八人叫左好多食物 但個人認為佢個薯仔牛柳粒真係值得一試 因為好好味 同埋個豬大腸都好好味 有個菠蘿墊底 我覺得同墊個菠蘿一齊夾住食 可以減低油膩感覺 同埋啤酒好抵飲 有推介 仲會有戰鬥碗俾埋你 老人家🧓睇到好開心 😂😂總結 我覺得都算食得過 但要早成個幾星期前就誇張咗少少 不過同理念的小店 都值得幫手 ☺️☺️

總結 我覺得都算食得過 但要早成個幾星期前就誇張咗少少

不過同理念的小店 都值得幫手 ☺️☺️
2020-06-20
2020-06-08 457 瀏覽
噚晚一家大細聽朋友介紹去幫襯,本來滿心期望。點知一坐低發現所有碗都係即棄膠碗,已經非常不滿(自己已經唔係環保L)。叫完餸發覺所有食物都有共通點,琵琶豆腐黑、炸大腸唔脆、雞無味、通菜無摘,除用砂煲上之外其餘全部都係不温不凍難食非常。唯一可讚係招呼有誠意。埋單一個字平,平有鬼用咩,坐低食係想好食呀!最慘係臨走仲要見到熟人,對方話你都嚟食一定有番咁上下。我即時表態叫佢唔好有期望。只此一次,永無回頭!