2018-10-17 30 瀏覽
今日去左新城市食飯,平時去連城多,今次去左7樓搵野食。搭電梯一上去就見到滿記同隔離呢間馬拉菜,價錢合理同野食介紹好似幾有心思,所以就入左去食見餐牌有個介紹係馬來辣蝦湯麵,每日廚師都揀幾十斤靚蝦用十幾個鐘好多工序整個湯底,好有心機,就叫左佢個招牌菜一試湯底辣辣地又甜甜地,口感好特別而且濃味得黎唔會郝喉辣蝦睇得出每隻都好有心機去處理,而且食得出佢有炸過/煎過,入口除左蝦肉結實得黎,又有香口既感覺白胡椒肉骨撈麵白胡椒湯底胡椒味非常濃郁,撈面味道亦好足夠,肉骨就正正常常,幾鐘意d菜/配菜幾多,出街食成日多肉少菜,呢度份量都算多出街食黎講,健康飲食haha桔子蜜飲呢種杯十分保暖,特別用上保持熱飲既溫度,值得加分!而且都十分甜同滋潤,呢隻杯拎上手都唔熱

湯底辣辣地又甜甜地,口感好特別
而且濃味得黎唔會郝喉

白胡椒肉骨撈麵