2019-03-14
在尖沙咀工作有樣好就是隨時隨地可以食到好食的,好飲的。 今日同同事食完lunch , 又去行下街散下步。 轉入厚福街俾我地發現 出新野飲。 叫作「4.3 牛乳+奶霜 」心諗同平時果d黑糖珍珠奶茶有咩分別。 由於時間關係,我叫咗一杯試下。 大家要注意⚠️ 叫這杯是無得少冰的。 因為他們的牛乳和奶霜是冰凍的,如果少冰, 就會無咗奶咖啦! 剛我拿起杯野飲時, 下邊的黑糖珍珠是溫熱的,上邊的奶霜是冰凍的,好一個冰火相撞。 口感好不一樣, 黑糖珍珠不是一般的 “死甜” ,珍珠煮得剛剛好,是軟棉棉的同時也有口感。 因為珍珠口感不一樣,我回頭問他們加了什麼🤔? 他們話黑糖珍珠是用了兩種不一樣的黑糖炮製而成,所以非外間的甜度。 他們説是秘方就無再透露太多了Anyway , 好飲就得啦!! 另外由於牛乳和奶霜分佈比較多,每一啖奶香味都好重,而且口感好creamy! 哈,lunch 的小甜點我好滿意我同事叫了一杯 同樣地要注意⚠️係無得選擇去冰或少冰的, 因為他們把冰凍的牛乳和粟子打成溶的哦! 這杯的粟子份量超多,每一啖都飲到栗子粒粒,好香濃,好滑。 如果是栗子控應該超愛。 下次可以試下其他,價錢$20-$
今日同同事食完lunch , 又去行下街散下步。 轉入厚福街俾我地發現 [小黑糖] 出新野飲。
叫作「4.3 牛乳+奶霜 」
4.3牛乳+奶霜
心諗同平時果d黑糖珍珠奶茶有咩分別。
由於時間關係,我叫咗一杯試下。
因為珍珠口感不一樣,我回頭問他們加了什麼🤔?
Anyway , 好飲就得啦!!
哈,lunch 的小甜點我好滿意
我同事叫了一杯 [小黑糖栗子歐蕾」
下次可以試下其他,價錢$20-$30左右一杯
中午時份已經好多人排隊買了,唔想排隊,早點去買囉 !