招聘中
最高可達 $18,000
月薪
最高可達 $25,000
月薪 (面議)
餐廳: Chatterbox Café (K11 Musea)
資訊:

2021-04-10 221 瀏覽
平日放假到了K11 Musea, 最喜歡它連接著海濱長廊, 既可shopping, 亦可出外吹吹海風 呼吸一吓新鮮空氣。當然有美食,有 style 嘅餐廳也不少。Chatterbox Cafe 是我今天的首選, 因為很掛念東南亞美食, 點了三款招牌菜式🤩😋下午三點時間有午餐亦有下午茶招牌雞肉喇沙午餐$108湯底濃郁, 散發出濃濃的椰香, 也有蝦膏的鹹香,感覺只係好輕微嘅辣,小朋友也非常喜歡! 雞肉分量好多, 配菜也是十分豐富,豆卜索滿濃湯,魚蛋好爽,還有雞蛋,芽菜, 米線爽滑彈牙! 味道是很正宗~文華海南雞飯午餐$128源自新加坡嘅文華海南雞飯, 絕對冇令人失望。油飯香軟。 海南雞已去骨, 啖啖肉食得放心滋味。 雞皮都幾爽, 冇咩皮下脂肪食得過~😍沒有特別加雞髀, 雞件都夠嫩滑入味。配合三款經典調味, 各有特色!白胡椒肉骨茶配白飯午餐$118總覺得新加坡口味嘅肉骨茶, 沒有馬來西亞較重的藥材味。 這肉骨茶胡椒味偏重, 肉骨特別大件, 還有豆卜,金菇。 蒜頭也是香味來源, 外皮 包着煲得軟淋嘅蒜肉, 又軟又香已經沒有辛辣嘅 蒜味。 是非常有益能補充體力的食物!附設嘅油炸鬼又脆又香。新加坡

當然有美食,有 style 嘅餐廳也不少。

下午三點時間有午餐亦有下午茶

招牌雞肉喇沙午餐$108

文華海南雞飯

文華海南雞飯午餐$128
源自新加坡嘅文華海南雞飯, 絕對冇令人失望。
沒有特別加雞髀, 雞件都夠嫩滑入味。

配合三款經典調味, 各有特色!
白胡椒肉骨茶配白飯午餐

白胡椒肉骨茶配白飯

白胡椒肉骨茶配白飯午餐$118

附設嘅油炸鬼又脆又香。

美祿恐龍

新加坡美食特飲怎少得『美祿恐龍』 跟午餐加$10, 每次都非常期待, 濃郁之餘又唔會太甜。 放上美祿脆脆豐富口感😍😋
有機檸檬綠茶

餐飲:『有機檸檬綠茶』帶有Fair Trade label , 令飲茶添上多一重意義🌝~
文華海南雞飯
白胡椒肉骨茶配白飯午餐