2022-12-09
之前係荔枝角食過呢間,係太子見到佢有新分店就久違食下,呢間室內環境好光猛,位置都算闊落🤟🏻整體份量都幾足~而且免加一🔸 鴛鴦海南雞飯(HK$93)首先叫左招牌嘅海南雞飯,陪有三款醬料以及雞腎,雞肉都算滑嫩,而雞皮有幾塊都幾厚🐔飯有少少嘅香味,食落唔會太油,另外仲有肉骨茶,入面有豆卜同大大舊嘅排骨,胡椒味比較突出~🔸星洲喇沙摻摻(HK$78)配料同粉麵嘅數量可以2個人share,配料有魚旦、魚片、芽菜、豆卜以及蛋,而油麵同米粉比例,今次呢碗就米粉比較多,湯底如果再濃郁啲就會更惹味啦🍜🔸特色小食拼盤(HK$73)可以一次過試到4款小食,包括有雞翼、泰式魚餅、扎肉以及鳳尾蝦春卷😝🔸鮮油咖央多士(HK$28)即叫即整嘅多士外脆內軟,黎到記得趁熱食,夾住咖央醬同好厚嘅牛油,好邪惡呀😈🔸恐龍美祿(套餐價HK$18)好耐無飲嘅恐龍美祿,上面有厚厚一層嘅美祿粉,不過飲到後期覺得有啲甜😆🔸蜂蜜蜜柑仔水(套餐價HK$9)呢杯冬天熱飲都好適合,好解膩~
🔸 鴛鴦海南雞飯(HK$93)
🔸星洲喇沙摻摻(HK$78)
🔸特色小食拼盤(HK$73)
🔸鮮油咖央多士(HK$28)
🔸恐龍美祿(套餐價HK$18)
🔸蜂蜜蜜柑仔水(套餐價HK$9)
呢杯冬天熱飲都好適合,好解膩~