2020-08-11
2002 瀏覽
之前同朋友慶生食過一次Cafe 2,覺得佢地啲斧頭扒都唔錯🥩,價錢又唔會話好貴,所以今次就帶埋屋企人過黎食多次🧚🏻♀️!————————————————————軟殼蟹金柚沙律 $98沙律酸酸甜甜非常開胃🥗,軟殼蟹炸得唔錯,外脆內軟🦀,唔會全部都係炸粉,仲幾Juicy添。————————————————————炭燒澳洲斧頭扒(40-45oz)$698份量超巨型,足足有半張枱咁大🪓!影完相之後店員就會幫我地切開~斧頭扒炭燒香氣濃烈😍,邊位非常焦香!牛肉味重🐮,肉質軟嫩,而且脂肪位少,淨係灑少少海鹽已經好好食🧂,呢個價位黎講好超值!-每份斧頭扒都會附送一款小食,煎帶子、炭燒海螺或焗虎蝦🦐,三選一。帶子肉厚鮮嫩,但味道一般,欠缺帶子既鮮甜味🧏🏻♀️。————————————————————炭燒海鮮拼盤 $328拼盤有虎蝦、魷魚、海螺、同帶子,整體黎講唔算好有驚喜,因為啲海鮮唔算好新鮮🦑,係勝在炭燒焦香味好重👍🏻。————————————————————四式薄餅 $198有齊芝士五重奏🧀、意式辣肉腸🌶、西班牙火腿🐖同煙三文魚四款口味,岩哂選擇困難既人!Pizza餅底脆薄🍕,口感似餅乾,當中我試左
軟殼蟹金柚沙律 $98
炭燒澳洲斧頭扒(40-45oz)$698
炭燒海鮮拼盤 $328
四式薄餅 $198
有齊芝士五重奏🧀、意式辣肉腸🌶、西班牙火腿🐖同煙三文魚四款口味,岩哂選擇困難既人!Pizza餅底脆薄🍕,口感似餅乾,當中我試左芝士五重奏同煙三文魚,兩款多料得黎味道都好掂✨。
黑松露大蘑菇手捲粉配巴馬臣芝士 $178
大蘑菇軟腍入味🍄,黑松露香氣極重,而且非常Creamy,配合口感煙韌軟糯既手捲粉一齊食🍝,超掛汁,推薦🌈!
甜品拼盤 $148
打卡一流,但味道一般,Brownie口感鬆散🧏🏻♀️,泡芙過於濕潤,係雪糕同芝士蛋糕算唔錯🍰。