2019-10-14
每月一聚朋友聚會又到喇!其中有個朋友係住西環,話要帶我地去食好西喔!朋友話間西餐廳最出名食斧頭扒,另外仲有時令生蠔食添!餐廳環境氣氛唔錯,好浪漫感覺,如果同老公黎食撐枱腳都幾好feel。😂餐廳推介,惠顧斧頭扒會送1款小食(3選1)咁抵食我地就點左一客炭燒澳洲斧頭扒(40-45安士),揀左香煎加拿大帶子。斧頭扒我地揀左烹煮5成熟,燒出黎肉質夠嫩,而且牛味亦夠濃,好好食呀!🥰啖啖肉勁開心呀👍🏻😂而香煎加拿大帶子夠晒大粒,用牛油煎過食落好香,再配上蟹子或魚子一齊食,仍然都食到帶子鮮甜味👍🏻。E個價錢有咁多野食,勁抵呀👍🏻我地再叫左煙三文魚薄餅,餅底好食呀一啲都唔會太乾,而且夠脆,煙三文魚配上蕃茄醬汁,每一啖咬落去都充滿驚喜,味道勁夾呀👍🏻重點黎喇!就係原來間餐廳做緊優惠,當晚有幾款生蠔都係$18一隻咋,仲要無限你叫幾多黎食,由於我地唔太識揀每款生蠔分別,於是就叫店員介紹4款唔同品種生蠔比我地,店員都好細心問各位口味需要,然後再幫我地安排。因為有1個朋友係唔食生蠔,所以我哋叫左16隻,每款1人有1隻。4款都好好食,充滿蠔鮮味,而且又大隻。好滿足呀🥰果然朋友冇推介錯呀!今餐食得真係勁滿足勁開心,
朋友話間西餐廳最出名食斧頭扒,另外仲有時令生蠔食添!
餐廳推介,惠顧斧頭扒會送1款小食(3選1)
炭燒澳洲斧頭扒(40-45安士)
炭燒澳洲斧頭扒(40-45安士)
香煎加拿大帶子
E個價錢有咁多野食,勁抵呀👍🏻
煙三文魚薄餅
時令生蠔
果然朋友冇推介錯呀!今餐食得真係勁滿足勁開心,仲要每人2百幾蚊就食到咁好質素西餐。嘻嘻哈哈又一晚喇!
下次要帶我老公黎撐下枱腳先。