2017-02-22 2250 瀏覽
呢排好少食日本料理,今日啱啱約咗朋友去附近行街,買完東西梗係搵食,我朋友話呢間日本料理係呢頭有D名氣好都時食都要預約先有位,咁我地碰一碰看看有冇運氣,去到尚早仲有位不要等侍應安排咗我坐位就開始點菜,呢度點菜差不多全部用Tab看方便,種類繁多,由其刺身&燒物&爐端燒款式多,咁橫掂來到呢間人氣店咁梗係食豪D,我地點咗嵐山聖誕二人前套餐前菜來咗D醃製小食幾開胃,跟住上松葉蟹龍蝦沙律入口清新,松葉蟹肉一粒粒有口感龍蝦肉夠爽,刺身盛6點拼盤嘩買相不得了,未食已味道陣陣鮮味,大拖羅肉質肥美入口即化,喜之次肉質夠爽,赤貝&白身魚薄切同赤座蝦一樣咁有質素,鮮。加拿大海膽份量唔錯足料,紮實廷身入口仲有啖啖海水味之後到壽司盛8貫有油甘魚&海鰻魚&蔥花吞拿魚&筋子件件都有咁上下質素再來係黑松露燒北海道原隻帶子末入口已聞到黑松露味帶子厚身彈牙又多汁,簡直完美配搭提升本身鮮味出來接着另一道菜鐵板燒大虎蝦拼鹿兒島和牛薄燒大虎蝦啖啖肉咬入口爽彈,鹿兒島和牛配香蒜& 葱一齊食簡直無得頂和牛本身已嫩滑入口即化,香蒜本身已炒得啱啱好夠香,來埋蟹膏蟹肉炒飯真係食到唔想走炒飯粒粒乾身蟹膏蟹肉又大大粒,啖啖都係肉,食埋甜品就完
,我地點咗嵐山聖誕二人前套餐
前菜來咗D醃製小食幾開胃,跟住上松葉蟹龍蝦沙律
入口清新,松葉蟹肉一粒粒有口感龍蝦肉夠爽
刺身盛6點拼盤
嘩買相不得了,未食已味道陣陣鮮味
,大拖羅肉質肥美入口即化,
喜之次肉質夠爽,赤貝&白身魚薄切同赤座蝦一樣咁有質素,鮮
。加拿大海膽份量唔錯足料,紮實廷身入口仲有啖啖海水味
再來係黑松露燒北海道原隻帶子

接着另一道菜鐵板燒大虎蝦拼鹿兒島和牛薄燒
和牛本身已嫩滑入口即化,香蒜本身已炒得啱啱好夠香,
來埋蟹膏蟹肉炒飯真係食到唔想走
炒飯粒粒乾身蟹膏蟹肉又大大粒,啖啖都係肉,食埋甜品就完美一晚。
好彩冇來錯地方,物超所值,值得推薦,有水準。
下次搵番日再來光顧
生日