每次去Musea行街都見到呢間Chatterbox Cafe好多人排隊😆😆見到個餐牌好吸引,又有文華加持一路都好想試下!而且餐廳環境都好精緻👍🏻今晚終於的起心肝黎試吓,平日嘅八點都等咗一陣先有得入座🥹餐廳嘅裝潢主要走木系嘅風格,環境幾有氣氛🥰而且坐得舒服,唔會好迫或者好嘈餐牌嘅選擇都好多👍🏻👍🏻無論係小食、主食既飯麵,海鮮,同埋著名嘅海南雞飯、去到特飲、甜品真係有啲琳瑯滿目既感覺,令到人目不暇給揀唔落手😂😂海鮮炒貴刁🦐🐟上枱見到個色水好靚😍👍🏻份量都唔細㗎,食落去幾有鑊氣👍🏻👍🏻貴刁夠煙韌有咬口,調味啱啱好,食落好香口惹味而且唔會太鹹帶子大大粒食落去仲係好鮮嫩😋😋大蝦食得出好新鮮,咬落去爽口彈牙!而且小魚乾食落去有少少脆口,增加返整體嘅口感👍🏻咬咗落去之後帶出鮮味另外值得一提嘅就係佢哋嘅臘腸食落去油脂非常豐富🤤🤤🤤好香口令到成個味道都更上一層樓👍🏻鑊炒黑醬油蘿蔔糕賣相都係好靚仔🥰蘿蔔糕好夠色水,所以食落去唔會好淡口蘿蔔糕咬落去好軟糯,黑醬油味道甜甜地,食落偏重好似我咁鍾意重口味嘅朋友就一定啱啦😍👍🏻配料係用黑醬油炒過嘅大蝦,味道濃郁香甜,惹味可口,質感爽口彈牙,同軟糯既蘿蔔糕都幾搭❤️同

見到個餐牌好吸引,又有文華加持一路都好想試下!

而且餐廳環境都好精緻👍🏻
今晚終於的起心肝黎試吓,平日嘅八點都等咗一陣先有得入座🥹
餐廳嘅裝潢主要走木系嘅風格,環境幾有氣氛🥰
而且坐得舒服,唔會好迫或者好嘈

真係有啲琳瑯滿目既感覺,令到人目不暇給揀唔落手😂😂

海鮮炒貴刁🦐🐟
上枱見到個色水好靚😍👍🏻
份量都唔細㗎,食落去幾有鑊氣👍🏻👍🏻
貴刁夠煙韌有咬口,調味啱啱好,食落好香口惹味
而且唔會太鹹

帶子大大粒食落去仲係好鮮嫩😋😋
大蝦食得出好新鮮,咬落去爽口彈牙!

鑊炒黑醬油蘿蔔糕
賣相都係好靚仔🥰
蘿蔔糕好夠色水,所以食落去唔會好淡口
蘿蔔糕咬落去好軟糯,黑醬油味道甜甜地,食落偏重
好似我咁鍾意重口味嘅朋友就一定啱啦😍👍🏻

同樣份量都唔少!

沙嗲豬肉串燒
呢個賣相真係令我諗起星加坡食嘅沙嗲串燒😍
感覺非常道地,食落去豬肉嘅香料味非常之重,薑黃味幾突出👍🏻👍🏻
而且燒到外層邊邊位有少少嘅脆口,食落去非常之惹味

同埋當然要配埋佢哋嘅好搭檔-沙嗲醬🥰
沙嗲醬非常之濃郁!入口係滿滿嘅花生味,食落微辣,我唔食得辣都覺得可以😋辣辣地食落就更加惹味
豬肉嘅肉質唔算好滑嫩,但非常之有口感,好實在🤤🤤配埋少少嘅油脂為食落去呢就更加可口!

斑蘭蛋糕配椰子雪糕
斑蘭蛋糕同埋椰子雪糕都係我嘅至愛❤️❤️❤️
見到呢個配搭就一定要叫黎食😆😆😆
首先斑斕蛋糕非常之軟綿,食落去空氣感十足,咬落去係非常之輕軟同綿密😋😋😋食落個口感好舒服😌而且入口有淡淡斑蘭味,配埋濃香椰子雪糕呢個配搭一流👍🏻👍🏻👍🏻
椰子雪糕入口係滿滿嘅椰子味,雪糕質地都幾滑溜!

配埋佢哋跟嘅椰糖漿,食落去增添左一種椰香嘅味道,令成個味道嘅層次都更上一層樓!👍🏻